BANAANI PÄIVÄSSÄ – 3 KG VÄHEMMÄN RASVAA VUODESSA

Banaanit ovat yksi maailman suosituimmista hedelmistä ja hyvästä syystä! Ne eivät ole ainoastaan uskomattoman edullisia ja herkullisia, vaan tarjoavat myös lukuisia terveyshyötyjä.

Tässä blogipostauksessa tutkin tapoja, jotka toivottavasti auttavat sinuakin säästämään, helpottamaan arkeasi ja hoikistumaan.

Banaanien ravintosisällössä on niin monta asiaa kohdallaan, että niistä on helppo innostua!

Mutta kuinka saada 3 kg vähemmän rasvaa tekemällä vain yhden pienen muutoksen? Haluaisitko ottaa selvää?

1. SÄÄSTÄT SATASIA

Kolesterolikoulu

Oheisen kuvan banaani maksoi vain 0,34 € eikä se ollut tarjouksessa! Entä kuinka säästää satasia?

Alla oleva kahvi-indeksi auttaa hahmottamaan asiaa.

FITMILL /
kahvi-indeksi
€/kpl€/vuosi
1 kahvikupillinen2,50650,00
1 banaani0,3488,40

Kahvi-indeksin lukuohje:

Laskelmassa on huomioitu yksi ostos vuoden jokaisena arkipäivänä. Toisinsanoen – jos ostat yhden € 2,50 hintaisen kahvikupillisen jokaisena arkipäivänä (vaikkapa töihin mennessä), maksat vuodessa 650 euroa. Jos ostat kahvikupillisen sijasta yhden banaanin, maksat vuodessa 88,40 euroa. Säästöillä ostaisit vaikka huippuhienon uuden puhelimen joka vuosi!

Mitäs tuohon sanot?

2. PYSYT KYLLÄISENÄ

Yksi ainoa banaani sisältää keskimäärin 3 g kuitua. Se on noin 10 % päivän kuidun tarpeestasi. Osa banaanin kuidusta on liukoista.

Lähde: Fineli / banaani

Liukoinen kuitu sekoittuu veden kanssa ja turpoaa hyytelömäiseksi massaksi vatsalaukussa. Tämä hidastaa ruoan kulkeutumista ja pitkittää vatsan tyhjentymistä.

Pysyt kylläisenä pidempään.

3. HOIKISTUT

Ruoan sisältämä kuitu on tutkimuksissa yhdistetty lukuisiin terveysvaikutuksiin, joita ovat muun muassa alhaisempi kehon paino ja hoikempi vyötärö (lähde). Tutkimuksessa havaittiin, että heillä, ketkä söivät vähintään kolmasti päivässä runsaskuituista ruokaa, vyötärönympärys pysyi pitkällä aikavälillä hoikempana kuin heillä, ketkä söivät päivässä alle puoli annosta ravintokuitua.

4. PARANNAT AINEENVAIHDUNTAASI

Usein kuultu lause on ”mulla nyt vaan on niin hidas aineenvaihdunta”. Lauseella perustellaan huonosti sujuvaa painon hallintaa.

Ruokavalion avulla on mahdollista parantaa omaa aineenvaihduntaa. Muun muassa B6-vitamiinilla on olennainen rooli siinä, että elimistö muuttaa ruokaa energiaksi. Näin ollen on tärkeää huolehtia riittävästä B6-vitamiinin saannista.

Sadassa grammassa banaania on noin 0,4 mg B6-vitamiinia. Se on noin neljännes päivittäisestä saantisuosituksesta!

5. BANAANI PÄIVÄSSÄ – 3 KG VÄHEMMÄN RASVAA VUODESSA

Yksi keskikokoinen banaani sisältää vain 0,5 g rasvaa. Välipalana nautittu banaani saattaa hyvinkin vähentää runsaammin rasvaa sisältävien ruokien syöntiä.

FITMILL/
välipalaindeksi
rasva/
1 kpl
rasva/
vuosi
Suklaapatukka
(Snickers 50 g)
11 g2,86 kg
Kolmioleipä
(kinku & juusto 150 g)
14 g3,64 kg
Kerroshampurilainen
(Hesburger 235 g)
41,9 g10,89 kg
Banaani0,5 g130 g

Oikeanpuoleiseen sarakkeeseen (rasva/vuosi) on laskettu yksi ostos vuoden jokaisena arkipäivänä. Toisinsanoen – jos ostat yhden 150 g kolmioleivän vuoden jokaisena arkipäivänä (vaikkapa töistä tullessa), saat yhdestä leivästä 14 g rasvaa ja vuodessa 3,64 kg.

Jos ostat leivän sijasta yhden banaanin, saat vuodessa 130 g rasvaa. Siis noin 3,5 kg vähemmän.

Luonnollisesti tänään syöty 14 g rasvaa ei huomenna näy puntarissa lisääntyneenä kehon painona, mutta ….. mitä luulet, jos vuoden aikana syöt 3,5 kg enemmän rasvaa, miten käy??

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!