FIT in 45

ENSIN MUOKKAAT TAPASI, SITTEN TAPASI MUOKKAAVAT SINUT.

Tahdonvoimaan luottamalla erittäin harva onnistuu.
 
Kun kysyn laihduttajilta “kuinka laihdutus on sujunut”, saan 99%:ssa vastauksen “olen lopettanut makeisten syönnin” tai jonkin muun vastauksen, jossa kertoja kuvailee taistelustaan nälkää ja mielitekoja vastaan.
 
Ne ihmiset, jotka kertovat taistelustaan mielitekoja vastaan, tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä kuulumaan epäonnistujien joukkoon.

TAVAT OVAT RATKAISEVAN TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA PYSYVÄSSÄ ONNISTUMISESSA

Petri:

 • Teki pysyviä muutoksia päivittäisiin ruokailutottumuksiin ja tapoihin.
 • Kouluttautui spinning-ohjaajaksi ja ohjaa nykyään joka viikko yhden tunnin (uusi tapa).
 • Aloitti säännöllisen golfin peluun (uusi tapa).

Suurin osa laihduttajista:

 • Päähuomio kiinnittyy siihen, että yrittää jättää karkit ostamatta kaupassa käydessään (taistelee mielitekoja vastaan).
 • Kulkee töistä tullessaan hampurilaispaikan ohi ja toistaa itselleen “tänään en osta kerrosateriaa” (luottaa tahdonvoimaan).
 • TV:tä katsellessaan hokee itselleen “tänään en käy jääkaapilla, tänään en varmasti käy jääkaapilla!”.
 • Ja viimeistään muutamien viikkojen jälkeen tahdonvoima ei enää riitä ja koittaa paluu entiseen.

Onnistuminen rakentuu terveyttä ylläpitäville tavoille.

Siis:

 • Jos tiedostat, että töistä palatessasi ruokakaupassa iskee karkkihimo, luo itsellesi tapa syödä omena tai kaksi työmatkalla, 30 min. ennen kauppaan menoa. Toista kyseistä tapaa useita kymmeniä päiviä. Tulet huomaamaan, että erittäin suurella todennäköisyydellä karkkihimosi häviää, sillä se johtuu liian vähäisestä ruoan saannista päivän mittaan. Ennen pitkää huomaat käveleväsi karkkihyllyjen ohi, eikä makeanhimo vaivaa lainkaan. Saat unohtaa tahdonvoiman karkkihyllyjen vieressä. Maailmassa on tehty miljoonia ravitsemukseen liittyviä tutkimuksia, eikä yhdessäkään ole koskaan osoitettu, että hedelmiä syömällä lihoaisi.
 • Mikäli olet sitä mieltä, että ongelmasi on iltanapostelu, luo itsellesi strategia. Luo sellainen strategia, että sinun ei tarvitse luottaa tahdonvoimaan.

Siirrä huomiosi kieltäytymisistä ja tahdonvoiman kanssa taistelusta siihen, kuinka luot itsellesi terveyttä ylläpitäviä tapoja. He, ketkä ovat onnistuneet pysyvässä laihdutuksessa, he ovat aloittaneet onnistuneesti sellaisia terveyttä ylläpitäviä tapoja, joita noudattavat mielellään ja jotka ovat helppo toteuttaa keskellä kiireistä arkea.

FITMILL

2100 kcal/pv vastaa 11 kg kurkkuja päivässä.

2100 kcal/pv vastaa 35 kpl 250 gramman kirsikkatomaattiastiaa päivässä.
 
Oli vatsalaukku kuinka iso tahansa, keskimääräinen ihminen kykenee syömään noin kaksi kiloa ruokaa päivässä. Kaksi kiloa ylittävät määrät johtavat koko päivän kestävään ähkyyn.
 
Toisinsanoen – kukaan ei pysty syömään 11 kg kurkkuja päivässä eikä 35 astiaa kirsikkatomaatteja. Tomaatteja tai kurkkuja syömällä ei ole mitenkään mahdollista lihota.

KALORITEORIA UUDELLEEN KIRJOITETTUNA

Kaloriteoria pitäisi ilmaista seuraavasti: “Kun syöt riittävästi terveyttä ylläpitävää ja kylläisyysvaikutukseltaan hyvää ruokaa, et tunne nälkää vaikka syöt päivän mittaan vähän kaloreita. Saatat laihtua kuin huomaamatta”.

2100 kcal/pv vastaa noin 5 kg keitettyjä porkkanoita maukkaaseen kermaviiliin dipattuna.

MISTÄ UUDEN, TERVEYTTÄ YLLÄPITÄVÄN TAVAN SINÄ ALOITAT TÄNÄÄN?

Mieti:

 • Sorrutko ahmimaan? Voisiko syynä olla liian pitkät ateriavälit? Syömällä hedelmiä välipaloina et voi lihota. Voisitko ajatella, että luot tapoja, että banaani tai muu hedelmä kuuluu välipaloina jokapäiväiseen ateriarytmiisi?
 • Käytkö turhan usein jääkaapilla iltaisin? Voisitko asettaa jääkaapissa etualalle kasvislautasen? Kasviksia napostelemalla et voi lihota. Voisitko muokata arkeasi niin, että napostelet juureksia dippaamalla niitä kevyeen kermaviilikastikkeeseen?
 • Lösähdätkö sohvalle eikä liikunta kiinnosta? Haluaisitko kokeilla jotain uutta lajia johon rakastut?
 • Jne. jne.

Virheitä, johon voit sortua:

 • Yrität aloittaa liian monta uutta tapaa kerralla.
 • Yrität tehdä liian suuria muutoksia.
 • Olet lyhytjänteinen. Uuden tavan muodostuminen kestää kaikkea 21 päivän ja 10 kk väliltä.

Pieni asia #1: haluaisitko siirtää huomiosi tahdonvoiman kanssa taistelusta uusien tapojen luomiseen? Sellaisten, joita teet mielelläsi ja jotka ovat niin pieniä, että ne helposti soveltuvat osaksi kiireistä arkeasi?

SEURAAVALLA KERRALLA KUNTOSALILLA ….

Katsopa ympärilläsi henkilöitä, jotka näyttäisivät saaneen kauniisti lihasta luiden ympärille ja rasvaprosentti on kohdillaan. Mitä heille on yhteistä? Oletko huomannut, että usea nauttii palautumisjuoman pukuhuoneesta tullessaan? Siitä on tullut heille tapa. Hyödyt:

 • Lihas saa tarvitsemansa proteiinit.
 • Juoma pitää verensokerin tasaisena eikä illalla tule hirmu nälkää.

Molemmat yllämainitut ovat asioita, jotka ovat kaikille laihduttajille tärkeitä. Silti tosi moni jättää treenin jälkeen huolehtimatta riittävästä ruoan määrästä viimeistään 30 min. treenin päättymisestä. Aineenvaihdunta hidastuu merkittävästi, illalla on kova nälkä, ennen nukkumaanmenoa tulee ahmittua ja ennen nukkumaanmenoa nautittu ruoka kertyy tosi helposti vyötärölle rasvaksi. Kaikki tuo olisi vältetävissä, jos omat tavat ylläpitäisivät superkovalla toimivaa aineenvaihduntaa.

Oletko joskus kuullut sanottavan “sitten laihduin kuin itsestään”. Aivan liian moni laihduttaja sanoo “mulla nyt vaan on hidas aineenvaihdunta” ja aiheuttaa sen itse. Kun aineenvaihdunta hyrrää täysillä, laihtuminen helpottuu huomattavasti. Seuraavalla viikolla perehdymme siihen, kuinka sinä vältyt hidastamasta omaa aineenvaihduntaasi.

KYSY LISÄTIETOJA!