HABIT TRACKING

Tavat ovat muokanneet sinusta sen ihmisen, joka olet. Tämä pätee niin hyvässä kuin huonossa.

Habit Tracking eli suomeksi tapaseuranta tarkoittaa sitä, että henkilöt, jotka haluavat aloittaa uusia, terveyttä ja hyvinvointia ylläpitäviä tapoja tai päästä huonoista tavoista eroon, seuraavat omaa onnistumista.

Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa Habit Tracker -lomakkeen täyttämistä päivittäin (katso oheinen kuva).

HENKILÖKOHTAINEN HABIT TRACKER / HUHTIKUU 2020

Vieressä on täytetty Habit Tracker. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Seuraan tällä hetkellä kuutta asiaa, joiden haluan tulevan osaksi jokapäiväistä arkea. Ne ovat: kasvisten napostelu joka ilta, polkupyörälenkki kuudesti viikossa, vihreän teen juonti jatkuvan kahvin juonnin sijaan, ajoissa nukkumaan meno (sen sijaan että valvon myöhään), HIIT-harjoitus joka ilta ja säännöllinen kirjojen lukeminen.

Täytän kunkin tavan kohdalla kaksi riviä. Alemmalla rivillä on määrä, esimerkiksi polkupyöräilemäni kilometrit tai illalla naposteltujen kasvisten grammamäärä. Sivun oikeaan laitaan lasken yhteenvedon kuukauden lopuksi.

BULLET JOURNAL / BUJOILU

Eräät ovat vieneet Habit Tracking tekemisen pidemmälle. Tällöin puhutaan Bullet Journal täyttämisestä eli bujoilusta. Lisää voi lukea vaikkapa tästä linkistä:

Bujoilu, mitä se on?

Itse suosin yksinkertaisen Habit Tracker -lomakkeen täyttämistä. Helposti saattaa käydä niin, että bujoilusta itsessään tulee elämäntapa ja tekeminen (tavoitteiden saavuttaminen) jää toissijaiseksi.

HABIT TRACKING / MOBIILISOVELLUS

Eräät ovat vieneet Habit Tracking tekemisen pidemmälle. Tällöin puhutaan Bullet Journal täyttämisestä eli bujoilusta. Lisää voi lukea vaikkapa tästä linkistä:

Bujoilu, mitä se on?

Itse suosin yksinkertaisen Habit Tracker -lomakkeen täyttämistä. Helposti saattaa käydä niin, että bujoilusta itsessään tulee elämäntapa ja tekeminen (tavoitteiden tavoittelu) jää toissijaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA!