HIBISCUKSEN TAIKAA: HYVÄN MAKUINEN JUOMA LASKEE VERENPAINETTASI

Hibiscus-teellä on rikas historia. Vuosisatojen ajan sitä on nautittu eri puolilla maailmaa. Sen alkuperä voidaan jäljittää eri alueille, joista eräs on muinainen Egypti.

Historialliset asiakirjat viittaavat siihen, että egyptiläisten uskotaan nauttineen Hibiscus-teetä sekä tavallisena juomana että sen mahdollisten lääkeominaisuuksien vuoksi.

Kukan terälehdet voivat parantaa sinunkin iltateen makua ja samalla hoitaa terveyttäsi.

HIBISCUS, ANNOS TERVEYTTÄ TEEKUPISSA?

Tutkimukset viittaavat siihen, että Hibiscus-teellä voi olla positiivinen vaikutus verenpaineeseen. Tämä johtuu Hibiscus-kukkien korkeasta antosyaani- ja polyfenolipitoisuudesta. Molemmat ovat tehokkaita antioksidantteja. Nämä yhdisteet voivat auttaa rentouttamaan verisuonia, mikä puolestaan voi johtaa verenpaineen laskuun.

Useat tutkimukset ovat tuottaneet lupaavia tuloksia. Esimerkiksi Journal of Hypertension -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että hibiscus-teen nauttiminen johti sekä systolisen että diastolisen verenpaineen merkittävään laskuun potilailla, ketkä kärsivät korkeasta verenpaineesta.

Lähde:

Tutkimuksissa on myös saatu viitteitä siitä, että Hibiscus auttaa laihdutuksessa.

HIBISCUS-KUKKA, SIIS MIKÄ?

Hibiscus-kasvi, Hibiscus sabdariffa, on kotoisin Afrikasta ja Aasiasta, mutta sen viljely ja käyttö ovat levinneet maailmanlaajuiseksi kukkien houkuttelevan maun ja mahdollisten terveyshyötyjen ansiosta.

Hibiscuksen eloisa punainen väri ja kirpeä maku tekevät siitä ainutlaatuisen ja virkistävän juoman, jota ihmiset ovat nauttineet eri kulttuureissa runsaasti kautta historian. Suomessa, valitettavasti, käyttö on ollut vähäistä.

KÄYTTÖ

Useat luontaistuotekaupat myyvät Hibiscus-teepusseja.

Muun muassa Ruohonjuuresta saa ostettua kuivatettuja sekä pussitettuja Hibiscus-kukan terälehtiä, joita voit lisätä omiin kylmiin tai kuumiin juomiin.

Omiin rutiineihini kuuluu teelusikallisen lisääminen aamuteen joukkoon. Aamun teenautintoni on täydellinen, sillä Hibiscus lisää teen maukkautta potenssiin tuhat. En kertakaikkiaan osaisi enää juoda tavallista teetä ilman Hibiscusta!

OMA VERENPAINEENI

Viimeisessä mittauksessa verenpaineeni oli 120/85 mmHg. Terveydenhoitaja kuvaili lukemaa täydelliseksi. Se tuntui ihan pirun hyvältä, sillä edellisen 30 vuoden ajan verenpaineeni on ollut koholla. Siitä, kun aloitin Hibiscuksen käytön, on kulunut kaksi vuotta.

SINUN ONNISTUMISTARINA?

Terveytesi ei haluaisi odottaa, haluatko sinä? Kuulostaako mikään seuraavista tutulta?

  • ”Haluaisin kyetä laskemaan verenpainettani, mutta en oikein tiedä mistä aloittaa”.
  • ”Olen kokeillut joitain verenpainetta alentavia ruokia, mutta en pidä niiden mausta”.
  • ”En ole kovin vakuuttunut, että ruoat voivat laskea verenpainetta”.

Epäilykset siitä, että ruoalla on vaikutusta verenpaineeseen tai tunteet siitä, että on haasteellisia tehdä muutoksia ruokavalioon, ovat täysin normaalia. Kukapa ei tuntisi houkutusta jatkaa samalla tavalla, kuin aina ennenkin!

Tässä eräs ajatus pohdittavaksi:

Montako muutoksen tehnyttä henkilöitä sinä tunnet, ketkä onnistuttuaan ovat katuneet sitä, että aloittivat?

DISCLAIMER

Näitä postauksia voi käyttää itseopiskelumateriaalina. En suosittele kenenkään toimivan terveydenhuollon henkilöstön antamien ohjeiden vastaisesti, en lääkityksen muokkaamista, lopettamista tai millään muulla tavoin lainminlyövän sairauteensa määrättyä hoitoa.

Näissä postauksissa annetut vinkit, ohjeet tai tieteellisten tutkimusten lainaukset eivät ole hoitosuosituksia.

Pienet muutokset ruokavaliossasi voivat johtaa SUURIIN tuloksiin. Haluaisitko siis kokeilla Hibiscus-teetä päivittäin, esimerkiksi joidenkin viikkojen ajan?

Mikä voisi olla paras asia, joka seuraa siitä, että tämän luettuasi et anna Hibiscukselle mahdollisuutta?

Entä mikä voisi olla huonoin asia, joka seuraa siitä, että ryhdyt toimeen?

NYTKU aloitat, niin kuinkahan kiitollinen terveytesi pian onkaan?

Me olemme olemassa, koska mielestämme kaikki ansaitsevat kohentuneen hyvnvoinnin. Juuri siksi tuotamme korkealaatuisia verkkovalmennuksia.

Alla olevassa on tietoa seuraavaksi alkavasta valmennuksesta.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!