HYVÄN OMANTUNNON SIPSIT

Sano hyvästi huonolle omalletunnolle, jonka saat herkkujen napostelusta! Nämä rapeat makupalat ovat täynnä hyvää tekeviä ravintoaineita.

Kaiken lisäksi lehtikaalisipsit ovat superhelppo tehdä.

Onkohan ruoalla nautiskelu ollut koskaan näin palkitsevaa?

Ravintovalmennus

AINEOSAT

  • 1 nippu (200 g) tuoretta lehtikaalia (kaikki lajikkeet käyvät)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ravintohiivaa
  • 1 rkl Parmesan-juustoa
  • hyppysellinen suolaa
  • mausteita oman makusi mukaan (esim. paprika, valkosipulijauhe, chilijauhe tai vaikka tuoreen sitruunan kuorta raasteena)

OHJEET

Esilämmitä uuni 150 °C:seen.

Valmistele lehtikaali:

Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet huolellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että ne ovat täysin kuivia, jotta sipseistä tulee rapeita. Voit esimerkiksi toimia niin, että huuhtelet lehtikaalit aamulla, jätät ne kuivumaan päivän ajaksi ja valmistat sipsit iltapäivällä.

Poista varret:

Poista lehtikaalista kovahko lehtiruoti. Voit tehdä esimerkiksi niin, että pidät varresta yhdellä kädellä ja vedät toista kättäsi lehtiruotia pitkin.

Revi sopiviksi paloiksi:

Revi lehtikaalin lehdet hieman perunalastua suuremmiksi paloiksi. Kypsyessään lehtikaali kutistuu, joten tee riittävän suuria paloja.

Hiero oliiviöljyä:

Laita revityt lehtikaalin lehdet isoon kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä. Hiero öljyä varovasti käsilläsi lehtiin varmistaen, että öljyä on kaikilla pinnoilla. Tämä muokkaa lehtikaalin rapeaksi uunissa.

Mausta maun mukaan:

Ripaus suolaa voi olla yhdelle riittävästi, toinen maustaa luovasti. Voit käyttää valkosipulijauhetta, paprikaa, ravintohiivaa juustomaisen maun saamiseksi tai vaikka chilihiutaleita talven lämpöä karkottamaan. Haluaistko kokeilla erilaisia makuja?

Levitä pellille:

Asettele maustetut lehtikaalipalat yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Älä täytä liikaa, sillä se voi estää niiden rapeaksi paistumisen.

Paista täydellisyyteen:

Aseta uunipelli esilämmitettyyn uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia. Seuraa kypsymistä: maukkaat lehtikaalilastut ovat rapeita, mutta eivät liian ruskeita. Lehtikaali muuttuu rapeista palaneiksi perin nopeasti, varsinkin jos uuni on liian lämmin.

Jäähdytä ja nauti:

Ota lehtikaalilastut uunista ja anna niiden jäähtyä muutama minuutti. Ne rapeutuvat vielä enemmän jäähtyessään.

Nauti!

Varoituksen sana on paikallaan: näihin voi tulla himo!

Lisätietoa lehtikaalista:

TIETOISKU: RAVINTOHIIVA

Vegaanien ja kasvispainotteista ruokavaliota noudattavien on tärkeää varmistaa B-vitamiinien saanti, sillä B-vitamiineja saadaan ensisijaisesti eläinperäisestä ravinnosta.

Ravintohiiva on deaktivoitua hiivaa. Se on kullankeltaista jauhetta, jolla on suolainen, juustomainen maku ja se on suuressa suosiossa vegaanien keskuudessa. Ravintohiiva valmistetaan viljelemällä hiivaa. Kun hiiva on viljelty, se lämpökäsitellään tai deaktivoidaan käymisprosessin pysäyttämiseksi. Sitten hiiva pestään, pastöroidaan ja kuivataan, jolloin saadaan hiutalemainen tai jauhemainen muoto, jota yleisesti löytyy kaupoista.

Ravintohiiva on erinomainen eri B-vitamiinien lähde, erityisesti B1 (tiamiini), B2 (riboflaviini), B3 (niasiini), B6 (pyridoksiini) ja B12.

Proteiinipitoisuus:

Ravintohiiva on erinomainen proteiinin lähde, koska se sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa. Sadassa grammassa on jopa 50 g proteiinia.

Ravintokuitu:

Sisältää runsaasti ravintokuitua, auttaa ruoansulatusta ja edistää kylläisyyden tunnetta.

Ravintohiivaa käytetään usein lisäämään juustomainen tai pähkinäinen maku ruokiin, kuten popcorniin tai lehtikaalilastuihin. Sitä käytetään myös pastan, salaattien ja keittojen täytteenä.

Me olemme olemassa, koska mielestämme kaikki ansaitsevat kohentuneen hyvnvoinnin ja juuri siksi tuotamme korkealaatuisia FITMILL verkkovalmennuksia.

Alla olevassa on tietoa seuraavaksi alkavasta valmennuksesta.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!