NYT PALJASTAN SINULLE SALAISUUDET ERINOMAISTEN KOLESTEROLIARVOJEN TAUSTALLA, JOTTA SINÄKIN VOIT ALOITTAA HENKILÖKOHTAISEN KASVUTARINASI.

Kuvittele seuraavaa: olet elinvoimaisempi, terveempi, täynnä energiaa ja luotat onnistumisiin. Painosi laskee ja kaikki kolesteroliarvosi paranevat vuodesta toiseen.

On aika paljastaa, kuinka tuollainen huikea muutos on mahdollista saavuttaa.

HALUAISITKO NAUTTIA ONNISTUMISISTA?

Aivan kuten sinä, huolestuin kolesteroliarvoistani ja aloitin matkan kohti parempaa terveyttä. Kolesteroliarvoni olivat niin huonot, että minulle määrättiin lääkitys. Nyt ”huono” (LDL-kolesteroli) on pudonnut 37 %, ”hyvä” (HDL-kolesteroli) on noussut 30 % ja triglyseridiarvoni (veressä kiertävät rasvat) ovat enemmän kuin puolittuneet eli laskeneet ällistyttävät 57 %. Kokonaiskolesterolini on 3,7 mmol/l. Sydän- ja verisuonitautien riskistä kertova TG/HDL-lukema on parantunut huikeat 67 %. Toisinsanen – riskini sairastua on merkittävästi pienempi. Ravintomuutosten ansiosta painoni on tullut alas 105 kg:sta 88 kg:aan.

Nämä luvut eivät ole vain tilastoja; ne kertovat luottamuksesta tieteeseen ja horjumattomasta motivaatiosta löytää sellaisia helposti toteutettavia keinoja, joilla on suuri vaikutus kolesteroliarvoihin. Sen jälkeen kun näin viimeisimmän verikokeen tulokset olen ollut melkeinpä ekstaasissa. Onnistuminen tuntuu ihan pirun hyvältä!

Onnistumisessa kyse ei ole tahdonvoimasta, vaan siitä että aloittaa pienestä ja saa sen tuntumaan hyvältä”.

– BJ Fogg –

YMMÄRRÄ ELINTÄRKEÄÄ KOLESTEROLIA

Kolesterolilla, joka usein ymmärretään väärin, on ratkaiseva rooli terveytemme ylläpitämisessä. Kyse ei ole sen poistamisesta kokonaan, vaan oikean tasapainon löytämisestä. Pieni osa LDL-kolesterolista eli “ei niin ystävällisestä kolesterolista” pyrkii kerääntymään ja tukkimaan valtimoita, mikä lisää sydänsairauksien riskiä. Toisaalta HDL-kolesteroli eli “sydämen paras ystävä”, kuljettaa pois ylimääräisen kolesterolin ja suojaa sydäntäsi.

Triglyseridit ovat verenkierrossa kulkeutuvia rasvoja. Aivan samoin, kuin kolesterin kohdalla, kyse on tasapainon löytämisestä. Kaikki tiedämme, että liiallinen rasvojen määrä verenkierrossa on terveydelle haitaksi. Toisaalta – ilman rasvoja ei kenelläkään olisi terveyttä.

RAVITSEMUKSELLA ON SUUREN SUURI ROOLI

Precision Nutrition -sertifioituna ravintovalmentajana olen löytänyt avaimet kolesterolitason optimointiin niin, että lautasellani on nykyään maukkaampaa ruokaa, joka samalla hellii terveyttäni. Entäpä, jos tekemällä tietoisia, tieteeseen perustuvia ruokavalintoja, sinäkin voit mullistaa terveytesi.

Ajattele omaa autoasi: tankkaat vain bensiiniä, jonka tiedät olevan korkealaatuista. Oikeat ravintoaineet voivat vähentää haitallista LDL-kolesterolia samalla kun ne lisäävät suojaavaa HDL-kolesterolia. On kuin verenkierrossasi vaikuttaisi korkealaatuiset supersankaripolttoaineet, jotka työskentelevät vuorokauden ympäri pitääkseen sinut terveenä.

Minä halusin onnistua tinkimättä ruoan mausta. Haluaisitko tietää miten?

Nettivalmennus

PIENET MUUTOKSET, SUURET TULOKSET

Onnistuaksesi riittää, kun otat vauvan askelia. Tiesitkö, että tutkimusten mukaan nauttimalla vaivaiset 4 kpl parapähkinöitä kolesterolisi laskee ja vaikutus saattaa kestää jopa 1 kk ajan. Saat niistä hyviä rasvoja sekä kymmenittäin terveyttäsi helliviä bioaktiivisia yhdisteitä. Älkäämme unohtako kuidun taikuutta – se auttaa huuhtelemaan pois ylimääräisen kolesterolin valtimoista. Sydänterveyden kohentaminen ei ole pelkästään asioiden, kuten tyydyttyneen rasvan, poistamista lautaselta. Loistavia tuloksia saat myös lisäämällä hyvältä maistuvia ja hyvää tekeviä elintarvikkeita ruokavalioosi.

Pieniä muutoksia tekemällä valtimosi voivat muuttua kuin kristallinkirkkaaksi joeksi, joka virtaa vapaasti ja esteettömästi. Onnistumisessa kyse ei ole tahdonvoimasta, vaan siitä että aloittaa pienestä ja saa sen tuntumaan hyvältä.

OMAN AJATTELUTAVAN HALLINTA

Terveet elämäntavat liittyvät enemmän ajattelutapaan kuin tahdonvoimaan. Saatat hyvinkin ajatella, että matka optimaalisiin kolesteroliarvoihin on kivetty sitkeydellä ja itsekurilla. Entä, jos se onkin kullattu omien voimavarojen löytämisellä?

Jos niin haluat, opastan sinua tutkimaan henkilökohtaisia motivaatiotekijöitäsi, ylittämään esteitä ja varmistan, että onnistumisesi tulee ilman haasteelliselta tuntuvia kieltäytymisiä.

SINUN KASVUTARINASI?

Jokainen meistä on yksilö.

Sinun kasvutarinasi ei tarvitse olla samanlainen kuin minun. Sydänterveyttä voi kohentaa erittäin monella tavalla. Voit valita keinot, jotka sopivat omiin mieltymyksiisi, tavoitteisiisi ja elämäntyyliisi.

Ei ole olemassa yksittäistä lähestymistapaa – voit tehdä monipuolisesti erilaisia valintoja, jotka sopivat ainutlaatuiseen kasvutarinaasi. Mielestäni perinteinen valistus sydänystävällisesti ravitsemuksesta on kovin, kovin yksipuolista. Aivan kuin rasvaremontti olisi ainoa asia, jolla kolesteroliarvoihin ja valtimotautien riskiin voi vaikuttaa.

Höpö höpö, ei ole.

Rasvat kuuluvat olennaisena osana minun ruokavalioon, sillä ilman rasvoja ei olisi terveyttä. Rasvat maustavat ruokaa ja ylläpitävät kylläisyyttä. Jääkaapistani löytyy aina kermaa ja voita, joita käytän hyvällä omallatunnolla ruoan valmistuksessa. En koskaan osta kevytlevitettä, vähärasvaista juustoa tai muitakaan kevyttuotteita. Vain maitoni on kevyttä. Kermassani pitää olla vähintään 15 % rasvaa, samoin jauhelihassani enkä osta majoneesia, jossa on vähemmän kuin 75 % rasvaa. Aika ajoin nautin (paljon kolesterolia sisältävää) kananmunaa ja paistettua pekonia aamiaiseksi. Kaikesta huolimatta kokonaiskolesteroli on laskenut erinomaisiin lukemiin ja triglyseridit ovat enää 1,0 mmol/l. Ruokavalion ansiosta painoni on pudonnut noin 2,5 kg/vuosi jo kuudetta vuotta peräjälkeen.

Kuinkahan huikeita tuloksia sinä saisitkaan, jos lisäksi vielä olet valmis tekemään rasvaremontin?

LOPUKSI

Olen kokenut onnistumisen ja muodonmuutoksen omakohtaisesti. Onko nyt sinun vuorosi lähteä inspiroivalle matkalle? Omaksut ravinnon taikuutta, liikunnan voimaa, ajattelutavan joustavuutta ja katso, kolesteroliarvosi saattavat muuttua terveyden ja elinvoiman sinfoniaksi.

Oletko valmis kirjoittamaan menestystarinasi? Haluatko ymmärtää, mikä on viimeaikaisten tieteellisten tutkimusten sanoma siitä, kuinka löytää hyvä kolesterolitasapaino ruokavalion avulla?

Valtimoiden kalkkeutuminen on vuosikausia kestävä prosessi, joka saattaa alkaa jo nuorella iällä. Mikä voisi olla huonoin asia, joka seuraa siitä, että aloitat sydänterveydestä huolehtimisen jo tänään? Entä mikä voisi olla paras asia jo seuraa siitä, että et?

Lisätietoja minusta.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!