Ravintovalmennus

KAIKKI SIEMENISTÄ JA PÄHKINÖISTÄ

Edellisen kahden vuosikymmenen aikana siementen ja pähkinöiden terveysvaikutuksista on saatu entistä enemmän posiitiivistä näyttöä, ja pohjoismaisissa ravitsemussuosituksessa pähkinöitä ja siemeniä suositellaan syötävän päivittäin.

Aikaisemmin luultiin, että siemenet ja pähkinät ovat vain kaloripommeja, eikä rasvaisia tuotteita tulisi syödä kuin hyvin maltillisesti. Tuo pitääkin paikkansa. Siemeniä ja pähkinöitä suositellaan syötäväksi päivittäin, mutta kohtuullinen määrä voi olla esim. kourallinen.

Siemenet ja pähkinät ovat hyväksi sydämelle, joten mikäli haluat elää terveemmän elämän, nykysuosituksissa kourallinen siemeniä tai pähkinöitä päivässä riittää.

OSA TERVEELLISTÄ RUOKAVALIOTA

Pähkinät ja siemenet ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota ravintosisältönsä takia. Jo pienissä määrissä siemeniä ja pähkinöitä on paljon ravintoaineita, ja kourallisella päivässä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi vitamiini- ja hivenainepuutoksien ehkäisemiseen.

Jokainen ruoka-aine on kuitenkin haitallinen liiallisessa käytössä, ja se koskee myös pähkinöitä ja siemeniä.

Pähkinät ovat parhaimmillaan tuoreina. Mikäli niihin ilmaantuu hometta tai ne maistuvat homeisilta, syöminen kannattaa jättää väliin. Tuoreina syötynä niistä saa paljon jo aiemmin mainittuja terveyshyötyjä.

Pähkinöiden energiapitoisuus on suuri, sillä niissä on yleensä 500–600 kilokaloria sataa grammaa kohti eli yhtä paljon kuin suklaassa. Pähkinöistä ei kuitenkaan löydy juurikaan valtimoita kovettavaa rasvaa.

Monipuolisen cocktailin saat, kun hankit pähkinä- tai siemensekoituksen.

KYSY LISÄTIETOJA!