Tomaatit ovat ravintorikkaita superfoodeja, jotka hyödyttävät terveyttäsi monella tavalla. Niiden ravintosisältö tukee mm. painon hallintaa, aineenvaihdunnan moitteetonta toimintaa, sydänterveyttä ja kaunista ihoa.

TOMAATTIEN TERVEYSVAIKUTUKSIA

 Diabetes.

Diabeetikkojen ongelma on liian korkea verensokeri ja suuret verensokerin vaihtelut. Kuitujen on todettu helpottavan molempia. Kupillisessa kirsikkatomaatteja on noin 2 g kuituja. Tomaatit ovat hyvä, joskin ei paras kuidun lähde.

Syövät.

Tomaatit ovat loistava C-vitamiinin ja muiden antioksidanttien lähde. Vapaiden radikaalien tiedetään aiheuttavan syöpää. Tomaatit kykenevät taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta.

Lykopeeni antaa tomaateille niiden punaisen värin. Lykopeeni on fytokemikaali, joka on tutkimuksissa linkitetty eturauhassyövältä suojaaviin aineisiin.

Silmien terveys.

Tomaatit sisältävät luteiinia ja beeta-karoteenia. Äskettäin tehty tutkimus osoitti, että ruokavalio, joka sisältää runsaasti karoteeneja, laski 35%:lla riskiä sairastua silmänpohjarappeutumaan, joka on ikääntymiseen liittyvä sairaus.

Verenpaine.

Tunnettu fakta on, että suolan runsas käyttö lisää korkean verenpaineen riskiä. Vähemmän tunnettu seikka on, että runsas kaliumin saanti laajentaa verisuonia ja siten laskee verenpainetta. Tomaateista saat runsaasti kaliumia.

Ummetus.

Syömällä ruoka-aineita, joissa on runsaasti vettä ja kuituja, kuten tomaatissa, edesautat nestetasapainoa ja suolen moitteetonta toimintaa.

Sydänterveys.

Kuidut, kalium, C-vitamiini ja koliini kaikki edistävät sydämesi terveyttä. Sen lisäksi, että kalium edistää sydänterveyttä, sen tiedetään ylläpitävän luiden mineraalipitoisuutta ja vähentävän munuaiskivien syntyä.

Iho.

Kollageeni on tärkeä ihon, hiusten ja mm. kynsien ainesosa. Valmistaakseen kollageenia elimistö tarvitsee runsaasti C-vitamiinia, jota tomaateissa on runsaasti.

Laihdutus.

Sadassa grammassa tomaatteja on energiaa noin 23 kcal.
 
Jos tavoittelet päivittäin 1750 kcal energiansaantia, saat syödä noin 7,5 kiloa tomaatteja. Jokainen tietää, että tuollaisen ruokamäärän syöminen ei ole mahdollista.
 
On siis perusteltua sanoa, että tomaatteja syömällä ei ole mahdollista lihota.
 

RAVINTOSISÄLTÖ

Katso, mitä kaikkea tomaatit sisältävät!

Tiedosta, mitä kaikkea terveyshyötyjä tomaateilla on.

ENERGIARAVINTOAINEET(100 g tuotetta)
Rasva0.3 g
Hiilihydraatti3.5 g
Proteiini0.6 g
Ravintokuidut1.4 g
KIVENNÄIS- JA HIVENAINEET
Kalsium8.6 mg
Rauta0.2 mg
Jodi1.0 µg
Kalium237 mg
Magnesium83 mg
Natrium2.2 mg
Suola5.5 mg
Fosfori25 mg
Seleeni0.5 µg
Sinkki< 0.1 mg
VITAMIINIT
Folaatti11 µg
Niasiini0.7 mg
Riboflaviini (B2)0.04 mg
Tiamiini (B1)0.06 mg
A-vitamiini67 µg
Karotenoidit4100 µg
C-vitamiini14.1 mg
E-vitamiini0.7 mg
K-vitamiini5 µg

KYSY LISÄTIETOJA!