Moni meistä on kuullut verikokeen jälkeen terveydenhoitajan sanat ”sinulla on kolesteroli korkealla, varaan ajan lääkärin vastaanotolle”.

Siinä vaiheessa mieli on saattanut täyttyä epätietoisuudesta.

Pitääkö asiasta olla huolissaan? Katso alla oleva video ja tiedät enemmän.

Mitä tunteita sinä koit, kun sait tietää omat kolesterolilukemasi? Minkälaisia kysymyksiä sinulle heräsi? Huolestuitko?

Tämän verkkovalmennuksen tavoitteena on antaa vastauksia, auttaa ymmärtämään kolesteroliarvojasi ja niiden vaikutusta terveyteesi. Ensijainen tahtotilani on auttaa sinua kohentamaan pysyvästi kolesteroliarvojasi, ravitsemuksen avulla.

Olen lisensoitu ravintovalmentaja, joten lääkinnällisiä neuvoja tai ohjeita sisällössä ei ole.

Henkilökohtainen kasvutarina(si)?

Vuoden 2018 syksyllä olin perin väsynyt ja koin kulkevani kuin sumussa. Taustalla yrittäjyys ja työperäinen stressi. Kävin terveystarkastuksessa, joiden tulokset olivatkin sitten isku vasten kasvoja. Kolesteroliarvot huitelivat taivaissa ja verensokerit olivat koholla, joten minulla todettiin kakkostyypin diabetes. Harrastin säännöllisesti liikuntaa, mutta ajoittain ”hoidin” stressiä (lohtu)ruoalla. Säännöllinen liikunta oli toki ylläpitänyt terveyttäni, mutta ruokavalion puutteet lähestulkoon mitätöivät liikunnan positiiviset vaikutukset.

Aloitin ruokavalioremontin.

“Maailmassa on miljoonia lääkäreitä, mutta vain yksi parantaja. Luonto.”

– Tuntematon –

Rakastan hyvää ruokaa siinä määrin, että mitään kitudieettejä en ollut valmis aloittamaan. Ruokavalion muutos oli saavutettava menettämättä ruoan ja ruokailujen tuottamaa nautintoa. Päätin myös, että päivittäisten muutosten tulisi olla niin pieniä, että niiden noudattamiseen on voimavarat. Joka päivä. Muutosten noudattamisen tulisi siis olla helppoa, jolloin uusista tottumuksista olisi mahdollista tulla pysyviä, kuten hampaiden pesu.

Tämä valmennus on syntynyt tuon muutosmatkan tuloksena. Terveyteni on kohentunut, olen hoikistunut ja mikä hienointa, kaikki kolesteroliarvoni ovat nykyään erinomaiset. Onnistunut muutos tuntuu hyvältä.

Jokaikinen päivä.

Sinun näköinen muutos

En halua tyrkyttää sinulle suoraviivaisia ohjeita ”tee näin, älä ainakaan tee noin.” Jaan oppimiani asioita ja autan ymmärtämään, kuinka toteuttaa henkilökohtainen, terveyden kohenemiseen johtava, omannäköisesi kasvutarina.

Ruokavaliota kohentamalla loistavia tuloksia, helposti!

Tiesitkö, että muun muassa kardiologi, professori ja yliopiston dekaani Dariush Mozaffarian on esitellyt listan kahdeksasta pienestä muutoksesta ruokavalioon, joilla hänen mukaansa saavutetaan yli 50 % lasku sydänkuolemissa.

Mainitsiko terveydenhoitajasi näitä? Pieniä muutoksia, pieniä lisäyksiä ruokavalioosi, joilla saattaa olla merkittävä positiivinen vaikutus sydänterveyteesi.

Nämä ja monta muuta sydänterveyttä kohentavaa asiaa opastamme tässä verkkovalmennuksessa.

Aloitetaanko?

ONKO RUOKAVALIO TEHOKAS KOLESTEROLIN ALENTAJA?

Lisätietoja alla olevasta linkistä:

Ruokavalio – tehokkain kolesterolin alentaja?

KYSY LISÄTIETOJA!