ONNISTU LAIHDUTTAMAAN PYSYVÄSTI, TÄLLAINEN ON FITMILL-KONSEPTI.

Lasse Venho

Useat ajattelevat, että he tarvitsevat paljon motivaatiota ja tahdonvoimaa, kun he oikeasti tarvitsevat vain selkeän suunnitelman.

FITMILL-konsepti on menetelmä, joka auttaa tekemään elämänmuutoksesta pysyvän. Tämä artikkeli on syntynyt halusta auttaa mahdollisimman moni onnistumaan.

Onnistumisen kannalta ensiarvoista on ymmärtää ajatus- ja käyttäytymismallisi.

JOKAINEN TUHANNEN MAILIN MATKA ALKAA ENSIMMÄISESTÄ ASKELEESTA.”

– Lao Tzu –

Kymmenen kiloa ylimääräistä vyötäröllä vastaa noin 90 000 kcal energiaa varastoituneena kehoon. Kilot ovat kertyneet vuosikymmenien aikana, elintapojen seurauksena.

Kaikki tiedämme, kuinka vaikeaa muutoksen tekeminen on ja kuinka huonot tavat pitävät otteessaan. Tahdonvoima on kuin lihas, joka väsyy. Tahdonvoimaan luottaen laihduttaminen epäonnistuu 95 % todennäköisyydellä.

Aloita pienestä, jopa niin pienestä, että se tuntuu naurettavan helpolta. Naurettavan pientä muutosta on naurettavan helppo noudattaa pitkäjänteisesti. Pienestä aloittaminen ei kuitenkaan yksistään riitä. Opettele vielä, kuinka tavat muodostuvat, niin oletkin ottanut ensimmäisen askeleen kohti onnistumista.

“ENSIN MUOKKAAMME TAPAMME – SITTEN TAPAMME MUOKKAAVAT MEIDÄT.”

– John Dryden-

Kyky noudattaa terveyttä ja hyvinvointia ylläpitäviä tapoja kohottaa itsetuntoa ja elämäniloa. FITMILL-konseptin perusteisiin kuuluu opastus selkeiden esimerkkien ja ohjeiden avulla, kuinka pysyviä tapoja luodaan.

“ERINOMAISUUS EI OLE PÄÄMÄÄRÄ, VAAN MATKA JOKA EI PÄÄTY KOSKAAN.”

– Brian Tracy –

Motivaatio kasvaa onnistumisista ja epäonnistumiset tappavat sen.

Kaikki haluamme olla erinomaisia jossain, onnistua toistuvasti. Liian kovat tavoitteet todennäköisesti johtavat toistuviin pettymyksiin, joiden seurauksena motivaatio hiipuu.

Kun vaaka on tarpeeksi useasti näyttänyt ei-toivotttuja lukemia, tavoite on tuntunut mahdottomalta saavuttaa ja koitti paluu entisiin tapoihin. Viisas mittaa oikeita asioita ja asettaa saavutettavissa olevat tavoitteet, nauttii onnistumisista ja motivaation pysymisestä korkealla.

“KUN HALLITSET KALOREITA, HALLITSET PAINOA.”

– Lasse Venho –

Perin moni elämänmuutosta tavoitteleva ajattelee, että onnistuakseen pitää vähentää syömistä ja sietää nälkää.

Väärin.

Pitkittynyt nälän tunne johtaa ennen pitkää repsahduksiin ja korkeaenergisen ruoan ahmimiseen. Tavallinen suomalainen tomaatti sisältää energiaa 23 kcal / 100 g. Valtaosalla väestöstä 1700 kcal päivittäinen energiamäärä laihduttaa.

Jos tuon 1700 kcal energiamäärän nauttii tomaatteja syömällä, tarkoittaa se yli 7,5 kg tomaatteja. Kyllä – enemmän kuin SEITSEMÄN kiloa. Kukaan ei pysty syömään tuollaista määrää ruokaa päivässä. Tomaatteja syömällä on siis mahdoton lihota.

Lähes kaikkien, ketkä pysyvät ihannepainoissaan, tärkein salaisuus on kylläisyyden hallitseminen kaloreita hallitsemalla. FIT in 45 ravintovalmennuksessa opastamme, kuinka pysyä kylläisenä ja laihtua.

IHMISKEHO EI OLE POLTTOMOOTTORI!

Moni dieetti perustuu kieltolistoihin, rajoittaviin ateriasuunnitelmiin (aina vaan sitä rahkaa!), mauttomiin pussikeittoihin- tai jauheisiin. Taustalla on kummallinen käsitys siitä, että ihmiskeho olisi kuin polttomoottori, johon pitää tankata tietynlaista polttoainetta.

Ei se ole.

Viisas ymmärtää, että omat tavoitteet saavutetaan lisäämällä hyvää tekeviä asioita omaan ruokavalioon, ei niinkään poistamalla, ei kieltäytymällä eikä kaloreita laskemalla. Viisas ruokavalio koostuu aidosta, terveyttä ylläpitävästä ja herkullisesta ruoasta, jonka toimivuudesta tiedeyhteisö on yhtä mieltä.

Helpointa on siis aloittaa lisäämällä OMAAN päivittäiseen ruokavalioon asioita, yksi lapsen askel kerrallaan, niin että valinnoista muodostuu pysyviä tapoja FIT in 45 ravintovalmennus opastaa, miten parantaa omaa ruokavaliota, jotta terveytesi kohenee ja laihdut.

OTA HIILARIT HALTUUN!

Länsimaisen ruokavalion suurimpia ongelmia ovat hiilihydraatit. Saamme keskimääräiseen energiakulutukseen nähden liikaa hiilihydraatteja ja varsinkin huonoja hiilihydraatteja.

Niin sanottu kylläisyysindeksi syntyi, kun australialainen tutkija & tohtori Susanna Holt antoi tutkittaville 240 kcal ruoka-annoksia ja pyysi ilmoittamaan kuinka kylläiseksi he tunsivat itsensä syötyään ruoan.

Korkeimman kylläisyyden antoi peruna. Kyllä – tavallinen keitetty peruna.

Yllätyitkö?

Elimistömme tarvitsee hiilihydraatteja – hyviä hiilihydraatteja – toimiakseen moitteetta. Laatu on siis tärkeämpää kuin määrä. FIT in 45 ravintovalmennuksessa saat pitkän listan hyvää tekeviä hiilihydraattien lähteitä.

JOS MEKIN ONNISTUIMME, KYLLÄ SINÄKIN ONNISTUT!

Olemme auttaneet tekemään huikeita elämänmuutoksia. Verkkovalmennuksessa tutustutamme sinut eräiden onnistujien tarinaan ja siihen, mitkä asiat ovat heille yhteisiä.

LASSE VENHO

Olen työskennellyt liikunta- ja hyvinvointialalla runsaan 25 vuoden ajan. Matkalleni mahtuu ammatillista opiskelua ja tuhansia valmennustapaamisia. Nykyään olen erikoistunut siihen, kuinka elämänmuutoksesta tehdään pysyvä.

Minä, kuten niin monet liikunta-alalla työskentelevät, olemme kohdanneet paljon epäonnistujia. Säilyttämällä tahtotilan auttaa mahdollisimman monet onnistumaan, syntyi FITMILL-konsepti ja FIT in 45 valmennus.

Yhdessä tiimin kanssa loimme FITMILL-konseptin, suunnitelmallisen tavan lähestyä elämänmuutosta.

FIT in 45 on seitsemän viikon mittainen ravintovalmennus, johon osallistutaan verkossa. Muun muassa kaiken edellä mainitun opit osallistumalla.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!