30 CM KAPEAMPI VYÖTÄRÖ

EIKÄ ENTISEEN OLE PALUUTA!

Tanjan vyötärö on kaventunut 30 cm:llä, paino laskenut, jaksaminen parantunut ja terveys kohentunut. Lue alla olevasta hänen onnistumistarinansa.

Orimattilalainen Tanja on yksinhuoltaja kahdelle nuorelle, joilla molemmilla on harrastuksensa, hänen työmatkoihin kuluu 2-3 h jokaisena arkipäivänä ja omakotitalon kodinhoito & kokkaaminen vievät arjesta oman aikansa.

Mitä asioita tekemällä tämä tuiki tavallinen perheenäiti on onnistunut muutoksessa? Mistä hän on löytänyt aikaa & jaksamista?

Tekemällä oikeita asioita tulokset tulevat helposti, ilman että kaikki voimavarat menevät muutoksen toteuttamiseen. Onnistuminen ei edellytä kitudieettejä eikä nälässä kärvistelyä.

Nettivalmennus

RATKAISEVA PÄÄTÖS

Kevääseen 2016 asti Tanjalla oli jäsenyys kuntokeskuksessa, jossa treenaaminen ei johtanut muutoksiin kehonkoostumuksessa. Sitten hän vaihtoi jäsenyyden kuntokeskukseen, jossa sai tukea muutoksen tekemiseen.

“LAIHTUMINEN ON HELPPOA, MUTTA PAINON PITÄMINEN KURISSA ERITTÄIN HAASTEELLISTA”

Tahdonvoimaan luottaen on helppo laihduttaa 2 kg, 10 kg tai jopa 20 kg. Mutta – tutkimusten mukaan 95 % heistä, ketkä onnistuvat laihduttamaan nopeasti, palaavat 5 vuoden kuluessa entisiin mittoihinsa ja osalla painoa tulee takaisin enemmän, kuin mitä aloittaessa oli.

Jopa amerikkalaisen Suurin pudottaja (Biggest Loser) realitysarjan osallistujille käy järjestään samoin, vaikka he ovat suuria julkkiksia ja jatkuvasti esillä mediassa. Vain yksi henkilö on pysynyt saavutetussa painossa.

Lue itse:

Tutkimus – Biggest Loser

MATKALLA

Tanjan muutosmatka alkoi 4,5 vuotta sitten.

Mikä on hänen salaisuutensa? Miksi hänelle eivät kilot ole tulleet takaisin ja vyötärö on kaventunut 119 cm => 89 cm? Mistä motivaatio kumpuaa? Vaikka useat kyllästyvät treenaamiseen jo muutaman kuukauden jälkeen, Tanja ei. Miksi? Miksi hän kuuluu siihen 5 %:iin, joka onnistuu?

Miten se, että jonain viikkoina treenaa vain 2 kertaa, voi riittää?

“ERINOMAISUUS EI OLE PÄÄMÄÄRÄ, VAAN MATKA JOKA EI PÄÄTY KOSKAAN”

Ravintovalmennus netissä, Fitmill, Personal trainer, personal training, Kerava, Lasse Venho, muutosvalmennus

Edellisen kehonkoostumusmittauksen tulokset:

* rasvan määrä: -1,4 kg

* lihaksen määrä: +1,4 kg

* paino: -0,8 kg

Ajattele!

Yhä vielä, 4,5 vuotta aloittamisen jälkeen rasvaa on lähtenyt 1,4 kg ja sama määrä lihasta on tullut tilalle. Painokin on taas tippunut 0,8 kg ja vyötärö kaventunut.

TANJAN KOMMENTTI

”Hieno tunne! Vanhat vaatteet mahtuvat päälle ja päivittäinen jaksaminen on parantunut. Motivoivaa, kun tuloksia tulee vuodesta toiseen”.

Kuntosaliyhteisö on lisännyt Tanjan päiviin sisältöä, lapset saavat esimerkin itsestään huolehtivasta äidistä ja tytär on aloittanut liikunnan harrastamisen. Jatkuva kehittyminen voittaa mennen tullen jojo-laihduttamisen, koska tyytyväisyys omaan itseen on jokapäiväistä.

Onnistunut laihdutus

ENNEN:

* ylipainoa

* tyytymättömyyttä kehonkuvaan

* jaksamisen puutetta arjessa

* tiedon puutetta siitä, kuinka pysyvä muutos tehdään

RUOKAVALION KOHENTAMINEN + LIIKUNTA

=

HUIKEAT TULOKSET!

Mikä on ruokavalion osuus muutoksessa? Entä liikunnan?

Tanjan mielestä fifty-fifty eli molemmat ovat olleet onnistumisen kannalta yhtä tärkeitä.

MUITA ONNISTUMISEN TAUSTOJA

* Aikataulutus: arjen järjestäminen niin, että liikunnalle jää aikaa.

* Oikeat mittarit: keskittyminen asioihin, joissa näkee kehittymisen, koska onnistuminen motivoi. Vaaka on huono mittari.

* Treenin jälkeisen olotilan muistaminen: kaikilla on “en millään jaksaisi lähteä treeneihin” päiviä. Kun muistaa, kuinka hyvä olo treeneistä tulee ja kuinka nopeasti liikkumattomuus johtaa nuutuneeseen oloon, niin lähteminen on helpompaa.

LITE BÄTTRE

Liian suuret tavoitteet tappavat motivaation. Tanja tavoittelee sitä, että seuraavassa kehonkoostumusmittauksessa (1 kk välein) saa hieman paremmat tulokset kuin edellisessä.

Näin joka viikko on jotain, jota tavoitella. Ennen pitkää liikunnasta ja uusista ruokailutottumuksista tulee tapoja, joita ilman ei osaa olla.

Yhä vielä, 4,5 vuotta aloittamisen jälkeen Tanja aloittaa uusia pienen pieniä ruokavaliomuutoksia, jotka kohentavat terveyttä. FITMILL valmennuksissa Tanja on oppinut, kuinka ruokavaliomuutoksista tulee pysyviä.

NEUVOT & VINKIT

Alla olevassa on Tanjan vinkkejä & neuvoja sinullekin:

* Lähde treeneihin pian kotiin tultuasi. Jos jäät sohvalle liian pitkäksi aikaa, niin siihenpä sitten jämähdätkin.

* Sijoita treenit päivääsi niin, että ne sopivat aikatauluusi, esim. heti kun olet hakenut lapset omista harrastuksistaan.

* Älä yritä tehdä liian suuria ruokavaliomuutoksia kerralla.

* Jos repsahduksia tulee, niin älä välitä. Laita kalenteriin seuraava treeniaika, jatka matkaa.

* Vaikka välillä tulee taukoja (esim. kesä), niin ne kuuluvat elämään.

HALUAISITKO SINÄKIN ONNISTUA?

ONNISTUA PYSYVÄSSÄ MUUTOKSESSA?

Voisiko FITMILL valmennus soveltua sinullekin?

KYSY LISÄTIETOJA!