Usea haluaa liikkua ja syödä tavoitteellisesti. Yhden tavoitteena on laihtua, toisen kasvattaa lihasmassaa, urheijat tavoittelevat parempia tuloksia jne. Liian moni epäonnistuu tavoitteissaan, usea laihdutusyritys jää vain yritykseksi.

Sen ei tarvitse olla niin! Eräs avainasioista on progressio.  Se tarkoittaa pyrkimystä jatkuvaan kehittymiseen. Tutustutaanpa.

© Lasse Venho, 2020.

KEHITTYMINEN EI TULE ITSESTÄÄN

Ajatellaan tilannetta, että tavoitteenasi on kasvattaa iso hauis. Treenaat säännöllisesti joka ilta tekemällä tulitikun kanssa hauiskääntöjä, paljon hauiskääntöjä. Kasvaako hauis? No, tämänhän tiedämme jo: ei kasva. Vastus on hauislihakselle aivan liian pieni. Ja koska tuloksia ei tule, ennen pitkää kyllästyt aikaa vievään tulitikkutreenaamiseen.

Kuntosalilla törmää joka päivä lukuisiin ihmisiin, ketkä treenaavat aivan liian pienillä painoilla (ja aina samoilla painoilla). Ja koska eivät saa tuloksia, kyllästyvät ja lopettavat. Tavoitteiden saavuttamiseksi ja motivaation ylläpitämiseksi on tärkeätä ymmärtää, kuinka treenata oikein. Kehittyminen motivoi, mutta se ei tule itsestään!  

KYSY LISÄTIETOJA!