RUOKAVALIOTA KOHENTAMALLA ONNISTUT HELPOMMIN!

Jos hoikistua haluat, keskity ensisijaisesti ruokavalion kohentamiseen ja vasta toissijaisesti liikunnan lisäämiseen.

Lisätietoja alla olevalta videolta.

Liikunta laskee painoa 0-2 kg

Eräässä merkittävässä tutkimuksessa (Damon L Swift, 2014) tutkijat selvittivät liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden vaikutusta painon laskuun. Loppuraportissaan tutkijat kirjoittavat:

“Mikäli liikunnan määrä ei ole erityisen suurta, merkittävää painon laskua tuskin tapahtuu.”

Miljoonat arkiliikuntaa harrastavat ovat todenneet saman. Puolen tunnin kävelyt tai kaksi kertaa viikossa ryhmäliikunnassa eivät useinkaan auta pudottamaan painoa. Ongelmana on se, että liikunta lisää ruokahalua. Tutkijat päätyivätkin siihen, että yleisiä liikuntasuosituksia noudattamalla paino putoaa vain 2 kg tai liikunnalla ei ole lainkaan vaikutusta painoon.

Liikunta on tärkeä terveyden ylläpitäjä

Onko liikunnan harrastaminen siis turhaa?

Ei missään tapauksessa! Säännöllinen liikunta parantaa sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa, auttaa hallitsemaan insuliiniherkkyyttä (vähentää diabeteksen riskiä) ja kohentaa mielialaa. Nämä ovat vain pieni osa liikunnan tuomista hyödyistä. Voidaankin väittää, että liikunnasta saatavat muut hyödyt ovat merkittävämpiä, kuin laihtuminen.

Liikunta edistää terveyttä ja ylläpitää mielenterveyttä.

Liikunnan avulla vähennät tehokkaammin viskeraalirasvaa

Kehossamme on ihonalaista rasvaa sekä sisäelinten ympärille kerääntynyttä rasvaa (viskeraali). Liikunta on tehokkaampi viskeraalisen rasvan tiristäjänä, kuin ruokavalio.

Meta-analyysissään Verheggen ja muut tutkijat päätyivät siihen, että vaikka liikunta on melko tehoton painon pudotuksessa, viskeraalirasvaa se vähentää tehokkaamin kuin ruokavalio. Tämä on sikäli erittäin merkityksellistä, että ylipainoon liittyvät sairaudet näyttäisivät olevan ennen kaikkea riippuvaisia viskeraalirasvan määrästä, eikä niinkään ihon alaisen rasvan määrästä.

Verheggen RJ et al. Meta-analyysi (tutkimusten tutkimus), jossa vertailtiin liikunnan ja ruokavalion vaikutusta rasvakudokseen. Tulosten perusteella liikunnalla on vähäinen vaikutus painon laskuun, mutta viskeraalirasvaa se vähentää tehokkaasti.

Verkkovalmennuksissa lisätietoa siitä, millainen liikunta toimii parhaiten viskeraalirasvaan.

Hoikistumista edistävä ruokavalio tuottaa nautintoa!

Vanha uskomus siitä, että terveyttä edistävä ruokavalio on täynnä rajoituksia ja sääntöjä, eikä maistu hyvältä, joutaa jo roskakoriin.

FITMILL valmennukset opastavat – muiden tärkeiden ravinto-oppien lisäksi – kuinka valmistaa nautinnollista, monipuolista ja terveyttä kohentavaa ruokaa.

Helposti.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

KYSY LISÄTIETOJA!