SINÄKIN ONNISTUT KOHENTAMAAN ELÄMÄNTAPASI.

HELPOSTI.

”We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act but habit”.

– Aristoteles –

Lisätietoja alla olevalta videolta.

ELÄMÄNTAPOJEN KOHENTAMINEN ON HELPOMPAA, KUIN USKOTKAAN

Tämänhetkinen terveydentilasi on sairauksien, vammojen, geenien ja elintapojesi lopputulema. Englanninkielisissä maissa kuulee sanottavan ”Old habits die hard” eli vapaasti suomennettuna ”Vanhat tavat ne vaan istuvat pirun tiukassa”.

Jos tiedostat elämäntavoissasi olevan korjattavaa ja ajattelet asiaa negatiivisesti, päädyt sanomaan ”mulla nyt vaan on niin hirmuinen karkkihimo, en kertakaikkiaan pääse irti tottumuksestani herkutella karkeilla iltaisin. Tuo paha tapa pilaa kaikki laihdutusyritykseni”.

Mikäli haluat ajatella asiaa positiivisesti, saattaisit puhua itsellesi vaikkapa seuraavaan tapaan: ”Jos opin ymmärtämään, kuinka tavat muodostuvat ja kuinka pysyviä tapoja luodaan, pääsen eroon karkkien napostelusta enkä sen jälkeen koskaan enää palaa vanhaan, huonoon tapaan”.

“Oikotie onneen on satu, johon on kiva uskoa.”

– Lasse Venho –

Haluaisitko sinäkin kuulua siihen aikaansa seuraavien ihmisten joukkoon, ketkä ymmärtävät mitä nopeasti lisääntyvä kansainvälinen tutkimus opettaa tapojen muodostumisen tieteestä? Haluaisitko jo unohtaa vanhat – ja väärät – uskomukset siitä, että onnistunut muutos vaatii tahdonvoimaa tai itsekuria? Jokainen, ketä on yrittänyt laittaa usean ruokailutottumuksen uusiksi kerrallaan, tietää kuinka paljon voimavaroja se vie. Jos yrität liikaa, pian jatkuva suorittaminen alkaa maistumaan puulta, lopetat kesken ja palaat entiseen. Näin ollen nopeaan muutokseen tähtäävät kuurit ovat tuomittuja epäonnistumaan lähes aina.

Asteittainen ruokaremontti saattaa hyvinkin olla matka, johon jäät koukkuun. Mikäli huomaat – vuodesta toiseen – painon laskevan, jaksamisen parantuvan ja terveyden kohenevan parempien ruokailutottumusten myötä, se on todennäköisesti hyvinkin motivoivaa.

Onnistuaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin pienen pieniä muutoksia, jopa niin pieniä, että ne tuntuvat naurettavan pieniltä. Pienen määrittelet sinä itse, toisinsanoen aloittamasi uuden tavan tulisi olla sellainen joka sopii osaksi sinun kiireistä arkeasi ja johon sinulla on voimavarat olemassa.

Pienestä on mahdollista tulla pysyvää. Sinähän peset hampaat päivittäin, eikö? Ajattelepa, kuinka paljon tuo yksi pieni päivittäinen tapa kohentaa hammasterveyttäsi. Vaatiiko tuo tapa tahdonvoimaa? Itsekuria? Onko sen noudattaminen työlästä?

Kun keskityt tekemään yhden muutoksen kerrallaan, sellaisen johon sinulla on voimavaroja, muutoksesta tulee pysyvä toistettuasi uutta tapaa riittävän useasti. Tapa menee autopilotille (kuten hampaiden pesu), makuaistisi muokkautuu eikä uuden tavan noudattaminen vaadi ponnisteluja. Voit siirtyä harjoittelemaan seuraavaa uutta tottumusta.

Parempiin ruokavalintoihin painottuvat muutokset johtavat siihen, että ajan myötä jaksaminen kohenee ja terveydentila paranee ”kuin itsestään”.

Kuinka hyvän terveydentilan sinä haluat saavuttaa?

Jos haluat osallistua verkkovalmennukseen, jossa opastamme kuinka tapoja muutetaan onnistuneesti tieteeseen luottaen, pääset mukaan tästä:

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

KYSY LISÄTIETOJA!