SUPERFOOD – PINAATTI

Kippari-Kallen voimat ovat pinaatin ansiota. Tämä herkullinen superfood on myös edullinen. Annos pinaattikeittoa valmistuu alle 2 €:lla.

Kuinka hyvinvoivaksi sinä haluat itsesi tuntea?

Pinaatti (Spinacia oleracea) on eräs kaikkein ravintotiheimmistä kasviksista, joita maa päällään kantaa. Ei olekaan mikään ihme, että Kippari-Kalle suosii pinaattia, koska sen terveysvaikutukset ovat hämmästyttävät.

Pinaatin väri on kauniin vihreä, se maistuu hieman makealta ja sisältää kalorimäärään verrattuna runsaasti mm. K- ja A-vitamiinia, folaattia, rautaa ja B2-vitamiinia. Saat pinaatista myös proteiinia ja kuitua.

Huikeita terveysvaikutuksia

Vihreät lehtivihannekset pienentävät kakkostyypin diabeteksen riskiä, pinaatin nauttiminen saattaa parantaa silmäterveyttä, sen sisältämät antioksidantit vähentävät kehon oksidatiivista stressiä ja pienentävät syöpien riskiä. Pinaatilla herkuttelu voi laskea verenpainetta.

Monipuolinen raaka-aine

Löydät tuoreen pinaatin salaattihyllyjen luota. Pakasteena myytävä pinaatti on valmiiksi pilkottu. Luontaistuotekaupoista saatat löytää jauhettua pinaattia. Pinaatista valmistat helposti mm. keittoja, salaatteja, voit käyttää sitä leivän päällä, vihersmoothiessa tai voit tehdä tuoreesta pinaatista vaikkapa kalaruoan lisukkeen.

“Maailmassa on miljoonia lääkäreitä, mutta vain yksi parantaja. Luonto.”

Ravintosisältö

Vähäkalorinen, sisältää vain 18 kcal/100 g (76 kJ).

RAVINTOSISÄLTÖ100 g tuoretta pinaattia
Rasva 0,6 g
– josta tyydyttyneitä0,0 g
Hiilihydraatti0,3 g
– josta sokereita0,1
Proteiini2,1 g
Suola0,1 g
Kuitu 1,9 g

Lisätietoja: Fineli/pinaatti

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!