TANJAN INSPIROIVA MATKA

Hyvinvoinnin maailmassa kuulemme usein äärimmäisistä muutoksista, sellaisista jotka näyttävät edellyttävän elämämme täydellisen uudistamisen.

Ruutuaikamme täyttävät erilaiset Suurin Pudottaja -formaatit, jotka uskottelevat meille, että syö vähemmän, liiku enemmän ja tee se 100-lasissa, takaavat onnistumiset.

Tänään kerron toisenlaisen tarinan – Tanja on inspiroivalla matkallaan saavuttanut uskomattomia tuloksia pienillä, johdonmukaisilla muutoksilla.

RESULTA

SALAISUUS

Haluatko, että kerron sinulle salaisuuden?

Tässä se tulee: runsas 25-vuotta työskentelyä liikunnan, ravitsemuksen ja hyvinvoinnnin parissa ja olen nähnyt tuhansia ”onnistuneita laihdutuksia”. Nämä ”onnistuneet laihdutukset” ovat kestäneet joitain viikkoja, kuukausia ja eräät jopa vuoden, kunnes kilot ovat tulleet takaisin.

Onnistunut painon hallinta on erittäin harvinaista. Tänään kerron inspiroivan tarinan Tanjasta.

-30 cm ELI VOITTO VYÖTÄRÖLINJASTA!

Aikoinaan Tanjalle turhautumista aiheuttanut vyötärö on nyt kaventunut vaikuttavat 30 cm.

Kyse ei kuitenkaan ole vain menetetyistä senteistä; kyse on kohentuneesta terveyden ja hyvinvoinnin tunteesta, josta hän voi nykyään nauttia joka päivä, matkallaan joka alkoi 8 vuotta sitten ja joka jatkuu yhä edelleen.

Tiedän, että hänen vyötärönsä ei enää koskaan palaa entisiin mittoihin.

SÄÄNNÖLLISYYDEN VOIMA

Tanjan mentorina olen nähnyt millaiset vuoria siirtävät voimat säännöllisyydessä on.

Tanja ei sukeltanut liian uuvuttavaan harjoitteluun tai ryhtynyt muuttamaan täydellisesti ruokavaliotaan yhdessä yössä. Sen sijaan hän omaksui Kaizen-filosofian – Japanilaisen viisauden tehdä hallittavissa olevia muutoksia johdonmukaisesti, pitkäjänteisesti.

Sellaisia muutoksia, joihin hänellä on aina kulloisessakin elämäntilanteessaan ollut voimavarat.

KAIZEN-TAIKAA: pienet muutokset – SUURET TULOKSET

Tanjan onnistuminen osoittaa, että pienet askeleet voivat johtaa mahtaviin tuloksiin.

Sen sijaan, että harjoittelu olisi ollut liian uuvuttavaa, sisältänyt treenejä joihin ei olisi riittänyt motivaatiota ja joista teki mieli lintsata, hän keskittyi toteuttamiskelpoisiin muutoksiin ruokavaliossaan ja pienryhmätreeneihin, joihin jaksoi lähteä kahdesti viikossa. Kyse oli rutiinien rakentamisesta. Sellaisten rutiinien, jotka hän pystyi ylläpitämään.

Ja kas, todellisia taikoja alkoi tapahtumaan!

TOIVOA HOIKEMMASTA HUOMISESTA, SINULLE!

Tanjan matka on kuin toivon majakka kaikille, ketkä haluamme saavuttaa päämäärämme ja väistää omat jäävuoremme. Majakka, joka valaisee matkasi menestykseen.

Tanjan menestys ei ole varattu vain ihmisille, keillä on rajaton tahdonvoima. Se on osoitus siitä, että sinä tai kuka tahansa voi onnistua merkittävissä, pysyvissä muutoksissa. Tanjan onnistuminen on todiste siitä, että kestävä muutos ei vaadi rajuja toimenpiteitä.

HENKILÖKOHTAISTEN VALINTOJEN ARVOSTAMINEN

Yksi Tanjan matkan merkittävimmistä puolista on hänen yksilöllinen lähestymistapansa ruokavalioon. Hän teki joitain sellaisia valintoja, joita en ollut ehdottanut ja joista olin eri mieltä. Juuri se osoittautui keskeiseksi osaksi hänen menestystään. Tämä kokemus antoi minulle arvokkaan opetuksen – ei ole olemassa kaikille sopivaa ruokavaliota eikä kyse ei ole tiukoista säännöistä.

Kyse on siitä, mikä toimii sinulle.

Tanjan onnistuminen on vahvistanut käsitystäni siitä, että ei ole olemassa asioita, joita täytyy tehdä. Menestystä voi saavuttaa erilaisista ruokavalioista huolimatta. Kyse on elämäntavastasi, mieltymyksistäsi ja siitä, mitä sinä valitset tehdä päämääriesi eteen. Tanjan ruokavalion tukipilarit ovat riittävä ja säännöllinen proteiinien saanti, hyvät rasvat ja niukasti hiilihydraatteja. Tanja voi noudattaa nykyistä ruokavaliotaan vaikka loppuelämänsä ajan.

Lue lisää, klikkaa tästä

“Oikotiet onneen ovat satuja, joihin on kiva uskoa”

Lasse Venho

SINUN ONNISTUMISTARINA?

Mikä yksi asia ruokavaliossasi tai liikuntatottumuksissasi on sellainen, jota voisit mielestäsi parantaa? Onko se niin pieni, että 95 % todennäköisyydellä noudatat sitä vielä 12 kk kuluttua?

Tanjan tämänhetkinen tavoite on kyetä tekemään leuanvetoja onnistuneesti. Vääjäämättömästi hän etenee, pienin askelin tuota päämäärää kohti. Äskettäin ehdotin hänelle 1 vk ”lomaa” treeneistä. Vastahakoisesti Tanja suostui. Entä, jos liikunnasta tulee sinullekin asia, jota ilman et osaa olla?

NYTKU!

Nytku kysyt itseltäsi ”minkä pienen pienen, omaa elämänlaatua kohentavan, pysyvän muutoksen voin tehdä tänään”, niin mikä voisi olla huonoin asia, joka kysymyksestä seuraa?

DISCLAIMER

Näitä postauksia voi käyttää itseopiskelumateriaalina. En suosittele kenenkään toimivan terveydenhuollon henkilöstön antamien ohjeiden vastaisesti, en lääkityksen muokkaamista, lopettamista tai millään muulla tavoin lainminlyövän sairauteensa määrättyä hoitoa. Näissä postauksissa annetut vinkit, ohjeet tai tieteellisten tutkimusten lainaukset eivät ole hoitosuosituksia.

FITMILL -valmennuksissa opastamme selkein esimerkein, kuinka sinäkin kykenet tekemään elämänlaatuasi parantavan, pysyvän muutoksen ja kuinka hallitset painoasi.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!