PAINONHALLINTA

Kaikki kaloreista

Kun hallitset kaloreita – hallitset painoa.

Kaikki tiedämme, että laihtuakseen pitää ruoasta saada vähemmän kaloreita, kuin kuluttaa. Vähemmän tiedostettu asia on, että kasvattaakseen lihasmassaa pitää syödä enemmän kaloreita, kuin kuluttaa.

Yhteiskunnassamme, jossa ylipainosta on tullut usealle henkilökohtainen ongelma, moni seuraa ruokien sisältämiä kaloreita sekä tekee päivittäisiä ruokavaliovalintoja niiden perusteella.

Vaikka laihduttajat tietävät ruoka-aineen sisältämät kalorit, lihavuusongelma jatkaa kasvuaan.

Miksi?

Mistä johtuu, että tiedämme minkä verran kaloreita tulisi nauttia, mutta emme kykene hallitsemaan syödyn ruoan määrää?

Tutustutaanpa.

Nettivalmennus

Yllä oleva kuvio esittää niiden suomalaisten, joiden painoindeksi ylittää 30, prosentuaalisen osuuden koko väestöstä. Päivittyvät tiedot tästä linkistä:

lihavuus Suomessa

Painonhallinnan ongelma ei ole siis tiedon puutteessa, vaan siinä kuinka kalorien hallinta arjessa onnistuu. Monet, ketkä treenaavat säännöllisesti kuntosalilla ja tavoittelevat lisääntynyttä lihasmassaa, kokevat ongelmalliseksi syödä riittävästi. Heille on vuosien saatossa muodostunut tietyt ruokailurutiinit, tavat, ja ruokailukertojen nautitun ruokamäärän lisääminen vaatii ponnisteluja.

Vastaavasti he, joiden tavoitteena on laihtuminen, kokevat haasteelliseksi kalorien vähentämisen, siitä seuraavan nälän tunteen ja nälän sietämisen.

Onnistunut painonhallinta, oli sitten kysymyksessä painon lisääminen tai pudottaminen, kiteytyykin kysymykseen “miten”, miten hallita muuttuneita energiamääriä? Pitkässä juoksussa kalorien lisääminen tai vähentäminen saattaa osoittautua ylitsepääsemättömän vaikeaksi.

KYSY LISÄTIETOJA!