Kolesteroli on ollut kiivaiden kiistelyiden keskipisteessä, jopa rasvasotia on julistettu. Eräät ovat määränneet kananmunan pannaan ja toiset ovat vapauttaneet sen.

Julistettaisiinko kolesterolikiistat päättyneeksi ja voimaan rasvarauha?

Ruokavalion avulla voit parantaa kaikkia kolesteroliarvoja.

© Lasse Venho, 2020.

FITMILL, Fitmillstudio, onlinevalmennus

TILAA KIRJA:

RASVASODASTA RASVARAUHAAN.

Samaan hintaan saat käyttöoikeuden verkkokirjamme sisältöön. Verkkokirja päivittyy säännöllisesti. Saat lisätietoja & pysyt ajantasalla!

Hinta 29 €.

Huom!

Maksettuasi saat sähköpostiisi kirjan sekä lukuoikeudet, joilla pääset lukemaan verkkokirjaa.

SISÄLLYSLUETTELO

 1. RASVASOTA VAI RASVARAUHA?
 2. TILASTOISTA JA RISKITEKIJÖISTÄ
 3. MITÄ ON KOLESTEROLI?
 4. KOLESTEROLIAINEENVAIHDUNTA
 5. TAVOITEARVOT
 6. TUTKIMUKSISTA
 7. SYDÄNYSTÄVÄLLINEN RUOKAVALIO
 8. RAVINTORASVAT
 9. STANOLIT JA STEROLIT
 10. POHDITTAVAA
 11. KIRJOITTAJASTA
 12. ATERIASUUNNITELMA & KOKIN PARHAAT
 13. HYVÄ TIETÄÄ
 14. KIRJALLISUUSVIITTEET JA LÄHDELUETTELO
 15. BIRDWATCH by FITMILL

Kaikki olemme saaneet osamme kolesterolivalistuksesta “rasvainen ruoka nostaa kolesteroliarvoja, se jos mikä on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä”. Terveydenhuollossa tuijotetaan yhtä lukua, kokonaiskolesterolia, ja neuvotaan vaihtamaan kovat rasvat (voi) kevyeen rasvaan (margariini).

Voisiko totuus olla paljon muutakin, kuin tuo yksioikoinen päätelmä? Lue tämä kirja, ymmärrä kiisteltyä kolesterolia ja saatat hämmästyä siitä, mikä rooli sillä on hyvinvoinnillesi.

Kolesteroli ei ole pahis, päinvastoin

Jos elimistössäsi ei ole kolesterolia, ei ole myöskään seksihormonien tuotantoa. Mitäs siihen sanot? Vastasyntyneenä elimistössäsi oli kolesterolia noin 0,8 mmol/L ja imeytys nosti sen noin 1,5 mmol/L:aan, koska ilman riittävää määrää kolesterolia ei ole terveyttä.

Rasvat auttavat pitämään kolesterolitasot normaalina, jos rasvat valitsee oikein

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on hyväksynyt terveysväittämän: Alfalinoleenihappo ALA:n riittävä saanti auttaa pitämään kolesterolitason normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:ta.” Eräs parhaista alfalinoleenihapon lähteistä on pellavasiemenöljy, jota tuotetaan mm. Suomessa.

Olitko ajatellut, että kaikkien rasvojen poistaminen ruokavaliosta on terveysteko? Mitä ajatuksia sinussa herättää yllä mainittu eli se, että nauttimalla öljyä (puhdasta rasvaa), voit saavuttaa edullisen vaikutuksen kolesterolitasoon?

Ruoka olkoon lääkkeesi

Tuijotatko sinäkin yhtä ainoaa mittaria eli kokonaiskolesterolia? Se on toki sydänterveyden kannalta tärkeä, mutta kokonaisuuteen liittyy niin paljon muutakin.

Jos sinulla on vähänkään halua hallita sydänterveyttä ja omia kolesteroliarvoja ravitsemuksen avulla, tämä kirja on sinua varten. Esittelemme helppotajuisesti, mistä kolesteroliarvojen hallinnassa on kokonaisuutena kyse. Opastamme, kuinka ruokavalinnoilla ja elintavoilla kohennat terveyttäsi. Hyvä ruoka on suuri nautinto ja elinvoimaisuuden takaaja. Pelotelkoon muut korkean kokonaiskolesterolin vaaroilla, me luotamme siihen, että kertomalla ruoan monipuolisista terveyttä edistävistä vaikutuksista sinäkin haluat tehdä omaa hyvinvointia kohentavia valintoja.

KIRJOITTAJASTA

Peruskoulutukseltani olen konensinööri. Runsaan 25 vuoden ajalta minulle on kertynyt opintoja & työskentelyä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa, muun muassa kuntokeskuksissa.

Eräs mielenkiintoisimmasta työtehtävistä on ollut osallistua asiantuntijan ominaisuudessa erilaisten urheilujuomien ja mm. proteiinipatukoiden tuotekehittelyyn.

Olen suorittanut Precision Nutrition (PN1) ravintovalmentajatutkinnon.

Lisätietoja: FITMILL / Lasse Venho

FITMILL, Fitmillstudio
FITMILL, Precision Nutrition, Fitmillstudio
KYSY LISÄTIETOJA!