TULEHDUSTA ALENTAVA RUOKAVALIO: SUPERSANKARI NIMELTÄÄN LEHTIKAALI

Tämän postauksen tähtemme on lehtikaali, tummanvihreä lehtivihannes. Lehtikaali on ravintotiheä kasvi, joka sisältää runsaasti antioksidantteja, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja beetakaroteenia. Lisäksi se sisältää ravintoaineita, jotka voivat tukea painonhallintaa, alentaa verenpainetta, kohentaaa sydämen terveyttä ja paljon muuta.Tämän blogipostauksen innostava sanoma on, että ruokavaliota kohentamalla pystyt helposti lieventämään matala-asteista tulehdusta.

Joko lehtikaali kuuluu sinun ruokavalioon?

RESULTA

MIKSI LEHTIKAALIA?

Tärkeitä hivenravinteita ja antioksidantteja sisältävä lehtikaali on yksi ravintorikkaimmista saatavilla olevista vihanneksista. Itse asiassa lehtikaali sisältää useita hyödyllisiä yhdisteitä, joista joillakin on jopa lääkinnällisiä ominaisuuksia, jotka tieteelliset tutkimukset vahvistavat.

Lehtikaalissa on pähkinäinen, maanläheinen maku, joka toimii hyvin monenlaisissa resepteissä.

Fineli / lehtikaali

Leafy greens such as romaine lettuce, kale, collards, Swiss chard, and spinach are the most nutrient-dense of all foods.

Vihreät lehtivihannekset, kuten roomansalaatti, lehtikaali, kaalien lehdet, lehtimangoldi ja pinaatti, ovat kaikkein ravinnetiheimpiä ruokia.

Joel Furhman

(Lääkäri ja The End of Heart Diesease -kirjan kirjoittaja)

HYÖDYT SINULLE

Olisiko ravintotiheästä lehtikaalista sinun ruokapöytään?

Tukea hiljaiseen tulehdukseen:

Lehtikaalin bioaktiiviset yhdisteet, kuten kampferoli, auttavat hiljentämään matala-asteista tulehdusta.

Apua painonhallintaan:

Lehtikaalin proteiinin ja kuidun yhdistelmä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, ketkä haluavat hallita painoaan. Lehtikaalin kylläisyyttä lisäävät ominaisuudet voivat auttaa hallitsemaan syödyn ruoan määrää ja vähentämään kalorien saantia.

Sydänterveys:

Lehtikaalin korkeat antioksidanttipitoisuudet, erityisesti A- ja C-vitamiinit, tukevat sydämen terveyttä vähentämällä oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jotka ovat sydänsairauksien riskitekijöitä.

Diabeteksen hallinta:

TUTKIMUS

Lehtikaali kuuluu ristikukkaisiin vihanneksiin.

Alla mainittu tieteellinen kohorttitutkimus (osallistujat valittu mukaan jonkin yhteisen piirteen johdosta, tässä kyseisessä tutkimuksessa syntyperä), jossa selvitettiin ristikukkaisten vihannesten, vihannesten kokonaismäärän ja hedelmien kokonaiskulutuksen vaikutuksia väestön kuolleisuusriskiin Aasiassa.

Tutkimukseen osallistui 134 796 kiinalaista aikuista, ketkä osallistuivat kahteen erilliseen tutkimukseen; the Shanghai Women’s Health Study and the Shanghai Men’s Health Study. Ruokavalion saanti arvioitiin ruokakyselyillä ja kuolemia seurattiin kotikäyntien ja väestötilastorekisterien avulla.

Tulokset osoittivat, että hedelmien ja vihannesten kokonaissaanti liittyi käänteisesti kuolleisuusriskiin sekä naisilla että miehillä. Erityisesti korostettiin ristikukkaisten vihannesten nauttimisen etuja (liittyi käänteisesti: mitä suurempi vihannesten syönti, sitä pienempi kuolleisuuden riski).

Nämä havainnot viittaavat siihen, että vihannesten, erityisesti ristikukkaisten vihannesten kulutuksen lisääminen voi edistää sydän- ja verisuoniterveyttä ja yleistä pitkäikäisyyttä.

Tutkimus ristikukkaisten vihannesten hyödyistä:

NYTKU!

Nytku kysyt itseltäsi ”kuinka voin tuoda lehtikaalin huikeat terveysvaikutukset osaksi päivittäisiä rutiinejani helposti”, niin mikä voisi olla huonoin asia, joka kysymyksestä seuraa?

Seuraavassa postauksessa jaan kanssasi nopean ja helpon tavan herkutella lehtikaalista valmistetulla ruoalla.

Näitä postauksia voi käyttää itseopiskelumateriaalina. En suosittele kenenkään toimivan terveydenhuollon henkilöstön antamien ohjeiden vastaisesti, en lääkityksen muokkaamista, lopettamista tai millään muulla tavoin lainminlyövän sairauteensa määrättyä hoitoa. Näissä postauksissa annetut vinkit, ohjeet tai tieteellisten tutkimusten lainaukset eivät ole hoitosuosituksia.

Me olemme olemassa, koska mielestämme kaikki ansaitsevat kohentuneen hyvnvoinnin. Juuri siksi tuotamme korkealaatuisia FITMILL verkkovalmennuksia.

Alla olevassa on tietoa seuraavaksi alkavasta valmennuksesta.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KYSY LISÄTIETOJA!