POHDINTA: OTA HIILARIT HALTUUN?

Tämän sivun tarkoituksena on suunnitella OTA HIILARIT HALTUUN -valmennuksen sisältöä. Kyseessä on 2 vk mittainen verkkovalmennus kaikille niille, jotka kuntosalilla kysyvät henkilökunnalta “haluaisin laihduttaa, pitäisikö mun vähentää hiilareita”. Valmennuksen jakelukanava on kuntosalit ja liikuntakeskukset, jotka myyvät sitä asiakkailleen. Huom! Suosittelen, että luet tätä vaakanäytöllä (tietokone, läppäri tai puhelin asetettuna vaaka-asentoon), jolloin tekstit ja kuvat asemoituvat oikein.

OTA HIILARIT HALTUUN

SISÄÄNHEITTOTUOTE

Tämän valmennuksen on tarkoitus olla sisäänheittotuote ja sillä on kaksi tavoitetta:

 1) Sitä on helppo myydä, joten ostotapahtumia on todennäköisesti paljon

Kahden viikon mittainen valmennus on niin edullinen, että se ei rasita suuresti kenenkään kukkaroa. Aihe kiinnostaa suurta yleisöä, vähähiilihydraattinen ruokavalio on suosittu ja aihetta käsitteleviä kirjoja tulee jatkuvasti markkinoille. Perin usea painii laihduttamisen ja kehonkuvan muokkkauksen kanssa, useat heikoin tuloksin. Joukossa on runsaasti niitä, jotka pohtivat “pitäisikö mun vähentää hiilareita” ja jos päättävät kokeilla hiilihydraattien vähentämistä pohtivat “miten mun pitää toimia”. Uskoakseni kuntokeskusten asiakaskunnassa on runsaasti heitä, jotka ovat valmiita investoimaan joitain kymppejä saadakseen hiilarit haltuun.

 2) Se vakuuttaa ostajan tiimimme osaamisesta ja madaltaa kynnystä osallistua 12 kk mittaiseen valmennukseen.

Mikäli OTA HIILARIT HALTUUN -valmennus on toteutettu ammattitaitoisesti, 2 vk valmennuksen ostaneet vakuuttuvat tiimin ammattitaidosta ja ovat valmiita ostamaan 12 kk valmennuksen myös. 

KENELLE?

Valmennuksen ensisijainen kohderyhmä se suuri joukko suomalaisia, jotka ihannoivat kapeaa vyötäröä ja 6-packia ja ketkä arvelevat hiilihydraatteilla olevan merkittävä vaikutus kehonkuvaansa. Suurimmaksi osaksi ovat 30-50-vuotiaita perheellisiä naisia ja miehiä, joille arjen kiireet johtavat aika ajoin ravitsemuksellisesti huonoihin valintoihin. Ylen tekemän haastattelututkimuksen mukaan jopa 50% suomalaisista miehistä ja naisista haluvat laihduttaa 2-10 kg. Lisätietoja alla olevasta linkistä:

YLEn haastattelututkimus

Ravintolasyöminen on lisääntynyt merkittävästi

SISÄLTÖ & LUETTAVUUS?

Valmennusmateriaalin tuottamisessa tulee keskittyä olennaiseen, opiskelumateriaalin on oltava nopeasti omaksuttavissa. Kirjojen lukeminen on vähentynyt ja klikkiuutisointi on lisääntynyt. Kuluttajat eivät jaksa keskittyä materiaaliin, joka ei välittömästi vastaa heitä askarruttaviin kysymyksiin ja vaativat enemmän aikaa kuin 10 minuuttia kerrallaan kahviossa tai ruokapöydän äärellä.

Valmennusmateriaali tulee ola helposti luettavissa millä tahansa päätelaitteella.

Mobiililaitteet ovat arjessa aina mukana

HINTA?

Näkemys hinnoittelusta:

Hinta fitmill.eu -sivuilla: 69 € (ei koskaan alennuksessa, joten jos kuluttaja ei vaivaudu hakemaan valmennusta paikkakuntansa salilta, joutuu maksamaan täyden hinnan). Salit voivat myydä omille asiakkailleen -50% eli 34,50 €. Jos kuluttajalla on ongelmia valmennukseen kirjautumisessa tms., heillä on opastusvelvollisuus.

Salille maksettava provikka on 14:50 €, joten verkkovalmennuksen tekijöille jää jaettavaa 20 €. Kirjojen hinnat pyörii siinä 30 € molemmin puolin, joten oletettavasti kuluttaja on valmis maksamaan tuon 34,50 €.

Tehdään jälleenmyynnistä houkuttelevaa

VALMENNUKSEN KESTO?

2 vk;

Kullekin viikonpäivälle noin 10-15 min osuus (videoiden katselua / luettavaa, mahdollisesti kotitehtäviä).

Valmennuksen voi aloittaa milloin tahansa ja opiskella kaikki materiaalit yhdellä kertaa, mutta materiaali on koostettu niin, että yhdelle viikonpäivälle on aina selkeä aihealue, jolloin opiskelun jaksottaminen esim. 10:lle päivälle on perusteltua. Katseluoikeus päättyy vasta 3 kk jälkeen, joten kiirettä ei ole ja materiaaleihin voi palata koska tahansa.

AIHEALUEET?

Linda Sonntag:n kommenttien perusteella verkkovalmennusta tiivistettiin (13.2.2019), toisinsanoen sisällöstä jätettiin joitain aihealueita pois. Jäljelle jäi kuusi otsikkoa, joista yksi nimettiin uusiksi: “Mitä – milloin – kuinka paljon”

1.1. Hiilihydraatin määritelmä

1.2. Hiilihydraattien jaottelu ja ominaisuuksien tarkastelu

1.3. Energiasisältö

Että mihin niitä hiilareita nyt sitten tarvitaan vai tarvitaanko? Oma jaksonsa kuiduille. Mitä ovat kuidut, miksi niitä tarvitaan, mitä puute voi aiheuttaa, mistä niitä saa ja kuitulisät. Esitellään kuvin tyypillisimmät hiilihydaattien lähteet “taviksen” ruokavaliossa.

Annetaan hyvin selkeä esimerkki: nauti näitä hiilareita, tämän verran ja tähän aikaan päivästä. 

Esitellään lyhyesti (ja esimerkein) metabolia. Calori in <–> calori out. Kiinnitetään lukijan huomio siihen, kuinka kalorien saanti on ratkaisevaa, ei niinkään se saadaanko ne hiilareista vai proteiineista. Jos vhh:ssa lautasen hh:t korvataan lihapullilla, ei laihtumista tapahdu. Insuliini. Ketoosi ja ketogeeninen dieetti.

Miten muutos tehdään. Annetaan ehdotuksia siitä, miten toteuttaa otsikon asiat niin, että uusista tavoista tulee elämäntapa.

AIKATAULU

Tavoitteena on, että verkkovalmennus on myytävissä 4.3.2019 eli noin 4 vk kuluttua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda S
Linda S
2 years ago

Äkkiseltään silmäiltynä vaikuttaa olevan ihan hurja määrä sisältöä kahden viikon jaksolle sisäistettäväksi ja paljon mielestäni myös painonhallinnassa ja elämäntapamuutoksessa jopa tarpeetonta laajuutta. Jos sisältö hipoo tiedejargonia, olkoonkin, että se olisi selkokieliseksi avattua, niin vastaako se tarkoitusta – varsinkin, kun hiilihydraateista saa hurjasti tietoa esim. ruokatieto.fi sivuilta. Noin laajalla sisällöllä myös helposti tuo 10 minuutin kärsivällisyyskynnys paukkuu hetkessä.
Jotenkin näkisin kokonaisuuden simppelimpänä, jolloin panostus olis selkeästi siinä, että mitä, miksi, milloin. Miksi valitsisin näin ja miksi sijoittaisin hiilihydraatit treenin ympärille ja iltaan ja miksi vastaavasti esim. fruktoosia olisi hyvä välttää iltaisin.
Yksi mikä myös pisti silmään oli nuo pussikeitot, joita en kyllä lähtisi ihan helpolla kenellekään suosittelemaan edes osana kokonaisuutta.

Eli pitäsisin koko kuvion aika paljon tiiviimpänä ja pureutuisin perusasioihin, joilla ne isot muutokset tehdään ja joita ohjeita voisi noudattaa läpi elämän.

Jassu
Jassu
2 years ago

Hyvä idea, että kahdella viikolla lähdetään liikkeelle. Herätetään kiinnostus ja aktivoidaan pysyvämpään ohjelmaan ja muutokseen. Samaa mieltä siitä, että luettavaa sen verran, että mielenkiinto säilyy.
Kahden viikon tulokset pitää olla käytännössä motivoivia myös.
Tuleeko stressin vaikutus ja kortisolit jo tähän vai muuhun osioon?
Se hyvä tiedostaa aikaisessa vaiheessa.

KYSY LISÄTIETOJA!