TYRNI:

SYDÄNTERVEYSSANKARI?

Tyrni on C- ja E-vitamiinipitoisia marjoja tuottava, puumainen pensas. Sen marjat ovat halkaisijaltaan noin senttimetrin kokoisia, pitkulaisia, meheviä ja väriltään oranssin keltaisia, suoranaisia ruokavalion aarteita.

Tyrnimarjojen ravintosisällössä on niin monta asiaa kohdallaan, että niistä on helppo innostua!

Alla olevassa on lisätietoja.

1. KOHENNAT SYDÄNTERVEYTTÄSI

Tyrni on yksi harvoista terveellisten Omega-7-rasvahappojen lähteistä. Omega-7-rasvahappoja pullollaan oleva tyrni tukee sydänterveyttä ylläpitämällä terveitä kolesterolitasoja.

Tutkijoiden mukaan tyrnien sydäntä suojaavat vaikutukset voivat johtua sen fytokemikaalien, erityisesti flavonoidien korkeasta määrästä.

Tyrnin terveysvaikutuksia on osattu hyödyntää jo vuosisatojen ajan. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet isoäitiemme viisauden todeksi. Jo 20-30 g päiväannos riittää aikaansaamaan merkittäviä terveysvaikutuksia.

2. SAAT ROPPAKAUPALLA C-VITAMIINIA

🌿 Marjat ovat täynnä antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiinia, joten tyrni on suojakilpesi oksidatiivista stressiä vastaan. Tyrnimarjojen C-vitamiinipitoisuus on kasvikunnan korkeimpia. Sadassa grammassa syötävää osaa vitamiinipitoisuus voi olla jopa 360 mg. Saadakseen C-vitamiinia moni syö sitrushedelmiä, mutta appelsiinissa on C-vitamiinia noin 50 mg / 100 g.

Mitäs tuohon sanot?

3. LASKET MATALA-ASTEISTA TULEHDUSTA

Tyrni vähentää matala-asteista tulehdusta ja vahvistaa immuunijärjestelmää luonnollisesti! 🌞

Matala-asteinen tulehdus: lisätietoja

4. ALENNAT VERENPAINETTASI

Jotkut tutkimuksista viittaavat siihen, että tyrni voi vaikuttaa positiivisesti verenpaineeseen ja siten edistää verisuoniesi hyvinvointia.

5. MUITA TERVEYSVAIKUTUKSIA

Tyrni auttaa pitämään limakalvot ja ihon kunnossa.

Saatiinpa eräässä suomalaistutkimuksessa viitteitä siitä, että tyrni tukee hoikistumista. Koehenkilöiden vyötärö kapeni vain runsaan 1 kk mittaisen koejakson aikana. Muutokseen riitti pienen päivittäisen tyrnimarja-annoksen nauttiminen. Lähde:

HERKULLINEN TYRNISMOOTHIE!

Makuhermoja kutkuttava tyrnismoothie soveltuu terveellisessä ruokavaliossa esim. välipalaksi. Resepti ja valmistusohjeet verkkovalmennuksissa.

Verkkovalmennus

Mitä tulee tyrnimarjojen lisäämiseen ruokavalioosi, on olemassa lukuisia herkullisia tapoja miten otat ne osaksi jokapäiväistä arkeasi.

Tyrnin marjoja voidaan käyttää mehuissa, hilloissa, smoothiessa tai vaikka maustaa niillä kotitekoista jäätelöä. Kirpeät marjat maistuvat myös sinällään, mutta ihan kaikkien mieleen happamat marjat eivät ole. Kuivatetusta marjasta tehty jauhe sopii esim. jogurtin ja myslin mukana nautittavaksi, koska jauheesta on happamuus pääosin hävinnyt.

Miksipä et antaisi tyrnille mahdollisuutta? Muistathan, pienet muutokset ruokavaliossasi voivat johtaa SUURIIN tuloksiin.

Mikä voisi olla paras asia, joka seuraa siitä, että tämän luettuasi et anna tyrnille mahdollisuutta?

Entä mikä voisi olla huonoin asia, joka seuraa siitä, että ryhdyt toimeen?

Nyt?

Me olemme olemassa, koska mielestämme kaikki ansaitsevat kohentuneen hyvnvoinnin.

Alla olevassa on tietoa seuraavaksi alkavasta valmennuksesta.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

KYSY LISÄTIETOJA!