TYRNISMOOTHIE

Kirpeä tuulahdus taivaallista makua!

Mahdollisesti universiumin terveellisin marja, tyrni, banaania, maustamatonta jogurttia, hieman sydänterveellisiä pähkinöitä ja herkullisen maun viimeistely vaniljalla. Voila! Taivaallinen tyrni-smoothie valmistuu kädenkäänteessä ja helposti.

Kuvittele apteekki, jossa jokainen resepti on makumatka. Tyrni on supermarja täynnä antioksidantteja, vitamiineja sekä raikasta kirpeyttä. Tämä smoothie ei ole pelkästään terveyspommi, se on myös kirpeä tuulahdus raikasta makua.

Valmistusaika: 5 min.

Vaikeusaste: erittäin helppo

RESULTA

KAUPPALISTA (4-6 annosta)

 • 1 pss pakastettuja tyrnimarjoja (esim. Biokia)
 • maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia
 • cashew-pähkinöitä
 • manteleita
 • hunajaa
 • vanilliinisokeria (tai vaniljauutetta)
 • 1 kpl banaani
 • 2 kpl kananmunia
 • koristeluun: tuoretta minttua, vadelmia, kurpitsan siemeniä tms.

Jos sinun on mahdollista käyttää tuoreita tyrnimarjoja, niin ehdottomasti valitse ne.

VALMISTUS

 1. Asettele teho- tai sauvasekoittimen astiaan 3 rkl tyrnejä, banaani, 3 dl maustamatonta jogurttia, 5 kpl Cashew-pähkinöitä ja 5 kpl manteleita, 1 tl hunajaa sekä 1 tl vanilliinisokeria.
 2. Lisää 2 kpl kananmunia tai halutessasi vain kananmunien valkuaiset.
 3. Sekoita silkkiseksi smoothieksi.
 4. Lisää joukkoon makusi mukainen määrä jääpaloja. Mitä enemmän jääpaloja, sen vähemmän kaloreita desilitrassa smoothieta.
 5. Viimeistele smoothie murskaamalla jääpalat.
 6. Tarjoile koristeltuna, esim. tuoreiden mintunlehtien kanssa.

Kokeile rohkeasti omia twistejä. Jos haluat käyttää tuoretta vaniljatankoa, se on loistava valinta! Suosittelen ottamaan vaniljan siemenet pois.

LADATTAVA RESEPTI

Alla olevasta voit ladata reseptin talteen omalle tietokoneelle tai puhelimeen. Voit käyttää sitä vaikkapa kauppalistana. Kuvan alla on “Download” -linkki, jota klikkaamalla pääset lataamaan.

RAVINTOSISÄLLÖSTÄ:

Tyrnin on yksi harvoista terveellisten omega-7-rasvahappojen lähteistä. Ne auttavat pitämään kolesteroliarvot kunnossa ja ihon hehkuvana. Pähkinöistä ja manteleista saat kuituja, sekä terveyttä edistäviä rasvoja. Banaani pitää sinut kylläisenä samalla, kun saat vain vähän kaloreita. Kananmunan valkuaiset sisältävät täydellistä proteiinia. Samettinen kreikkalainen jogurtti lienee pitkän iän salaisuus, eikö?

Huom! Jos olet allerginen pähkinöille, ehdottomasti jätä ne pois reseptistä. Pähkinöiden tilalla voit käyttää mm. auringonkukan siemeniä.

Verkkovalmennuksissamme saat sadoittain lisää reseptejä, jotka ovat sekä maukkaita, terveellisiä että edullisia.

Seuraava FITMILL verkkovalmennus:

KOLESTEROLIKOULU

Aloitus: 3.4.2023

KYSY LISÄTIETOJA!