KOLESTEROLIKOULU

Tutkitusti tehokkaimmat keinot pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

MITÄ?

Verkkovalmennus, johon on helppo osallistua, vaikkapa omalla puhelimella.

Tässä verkkovalmennuksessa opastamme, kuinka valmistat entistä maukkaampaa ruokaa, kohennat hyvinvointiasi ja pienennät sairastumisriskiä. Helposti.

KENELLE?

Kaikille, ketkä haluavat alentaa kolesterolia ja parantaa omaa sydän-
terveyttään.

Tämän valmennuksen innostava sanoma on, että ruokavaliota kohentamalla on mahdollista saavuttaa hämmentävän hyviä tuloksia, jopa lyhyessä ajassa.

Pienet muutokset voivatkin johtaa SUURIIN tuloksiin. Tiesitkö, että kansainvälisten huippuasiantuntijoiden mukaan yksi pienen pieni muutos ruokavaliossa voi parantaa sydänterveyttä jopa 10 prosenttia?

Katso alla oleva video ja tiedät enemmän.

SAAT:

Ajantasaiseen, parhaaseen käsillä olevaan tutkimustietoon perustuvan verkkovalmennuksen.

 • Selkeästi jäsennellyn tietopaketin kolesterolista ja veren rasva-arvoista.
 • Ymmärryksen siitä, kuinka tehokkaasti pienentää riskiä ruokavalion avulla.
 • Reseptejä
 • Vinkkejä
 • Helppoja ohjeita siitä, kuinka parantaa sydänterveyttä arjen pienillä teoilla.
 • Videomateriaaleja
 • FITMILL-tietopankin käyttöösi
 • Kolesterolikoulu-verkkokirjan
Ravintovalmennus

Entä, jos sinunkin sydänterveys kohenee?

Kolesteroliarvot paranevat? Hoikistut?

Opit kokkaamaan entistä maistuvampaa ruokaa?

Millainen voisi olla sinun kasvutarinasi?

Suositukset ovat kehittyneet, jopa dramaattisesti

Kolesteroli on ollut kiistelyiden keskipisteessä, jopa rasvasota on mainittu. Eräät ovat julistaneet kananmunan pannaan, koska keltuainen sisältää runsaasti kolesterolia. Toiset ovat vapauttaneet kananmunan pannasta. Ihmiset ovat olleet hämillään ja tempautuneet mukaan hyödyttömään väittelyyn.

Se, että kananmunan oletettiin olevan haitallinen sydänterveydelle, perustui 50 vuotta vanhoihin tutkimuksiin. Oletettiin, että kananmunan sisältämä kolesteroli päätyy sinällään verenkiertoon ja nostaa kolesteroliarvoja. Seerumin (verenkierron) kohonneiden kolesteroliarvojen on kerrottu olevan sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Tämä on hyvin järkeenkäypä päättelyketju.

Kolesterolia sekä valtimotauteja on tutkittu erittäin paljon, varsinkin viimeisten kahden vuosikymmenen aikana. Tässä, vuonna 2015 julkaistussa, meta-analyysissä (eli tutkimusten tutkimuksessa) mainitaan:

“Ruokavalion kolesteroli ei liittynyt tilastollisesti merkitsevästi mihinkään sydän- ja verisuonitaudeista.”

– Samantha Berger et al. –

Yllä mainittuun meta-analyysiin hyväksyttiin mukaan 40 aiempaa tutkimusta.

Uusimmat – entistä paremmin toteutetut – tutkimukset ovat osoittaneet, että sydän- ja verisuonitautien riskiin ruoan sisältämä kolesteroli ei vaikuta lainkaan tai vaikutus on hyvin vähäinen. Näin siis useimilla ihmisillä.

Silti, yhä edelleen, usea valistaja mainitsee vain kaksi asiaa: vähennä ruoasta saadun kolesterolin määrää ja vältä kovaa rasvaa. Siinä kaikki.

Entä, jos sydänystävällinen ruokavalio on paljon, paljon muutakin?

Millainen on sydänterveyttä edistävä, herkullinen ruokavalio?

Kaikki olemme saaneet osamme kolesterolivalistuksesta: “Tyydyttynyt rasva, jos mikä on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä.” Terveydenhuollossa tuijotetaan yhtä lukua – kokonaiskolesterolia ja neuvotaan vaihtamaan kova rasva (voi) pehmeään (margariini). Sydänterveyden kohentamiseksi rasvaremontti on hyvä lähtökohta, mutta ehdottomasti se kannattaa aloittaa transrasvoista.

Entä, jos sinäkin kuulut siihen suureen joukkoon ihmisiä, joiden mielestä rasva lisää ruoan maukkautta? Entä, jos vähärasvainen ruokavalio ole sinun juttusi?

Osallistumalla valmennukseemme saatat hämmästyä siitä, kuinka monipuoliset ovat ne keinot, joilla voit kohentaa sydänterveyttäsi. Ruokavalion avulla on mahdollista alentaa kolesterolia ja parantaa sydänterveyttä, radikaalistikin!

Entä, jos onkin mahdollista saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla; maukasta ruokaa ja kohentunut sydänterveys?

MITÄ?

Helppokäyttöinen verkkovalmennus

KESTO

Valmennus kestää 24 vk (6 kk).

HINTA

39 €/kk tai 199 € (kertamaksu)

ALOITUS

3.4.2023

TARJOUS: KOKEILE 1 KK.

VAIN 9 €.

EI SITOUTUMISTA, VOIT KESKEYTTÄÄ KOSKA TAHANSA!

Mikäli ostat tämän verkkovalmennuksen paikkakuntasi liikuntapaikasta tai personal trainerilta, voit aloittaa silloin kun sinulle sopii.

Toisinsanoen –

sinun ei tarvitse välittää yllä olevasta aloituspäivämäärästä.

Tämänhetkinen terveydentilasi on sairauksien, vammojen, geenien ja elintapojesi lopputulema. Englanninkielisissä maissa kuulee sanottavan “old habits die hard”. Vapaasti suomennettuna: “vanhat tavat ne vaan istuvat pirun tiukassa.”

Ymmärrämme, että ruokaremontti on haasteellista toteuttaa. Siksi autamme sinuakin tiedostamaan, miksi tavat ovat olemassa, miten päästä eroon vanhoista (huonoista) tavoista ja kuinka aloittaa uusia, hyviä tapoja.

Sinähän peset hampaat päivittäin, eikö? Ajattelepa, kuinka paljon yksi pieni tapa kohentaa hammasterveyttäsi. Vaatiko tuon tavan noudattaminen tahdonvoimaa? Itsekuria? Onko sen noudattaminen työlästä?

Opastamme, kuinka pysyvä muutos tehdään. Helposti. Kuinka kolesteroliarvoja on mahdollista parantaa pienillä ruokavaliomuutoksilla, jopa niin pienillä että ne saattavat tuntua naurettavan pieniltä.

TÄRKEIMMÄT KYSYMYKSET?

Tärkeimmät kysymykset kuuluvat: mitä sydänterveys merkitsee sinulle? kuinka terveeksi haluat itsesi tuntevan?

Tässä valmennuksessa opastamme, tieteelliseen näyttöön pohjautuen sekä maailman parhaita asiantuntijoita kuunnellen, millaiset asiat ruokavaliossa suojaavat tehokkaimmin valtimotaudeilta.

Eräissä tutkimuksissa on elämäntapamuutokset llitetty jopa 90 % pienentyneeseen riskiin sairastua.

Autamme sinuakin tekemään muutoksen, joka onnistuu helposti. Onnistuaksesi riittää, että keskityt pieniin asioihin. Niihin, joilla on SUURI vaikutus.

Jos ensimmäinen ajatuksesi on, että “terveellinen ruoka ei voi maistua hyvältä”, niin haluaisitko jo heittää vanhat kliseet romukoppaan? Eräissä väestöissä valtimotauteja esiintyy paljon, paljon vähemmän kuin Suomessa. Tiedeyhteisössä on yksimielisyys siitä, että ruokavaliolla on erittäin suuri merkitys.

Asiat, jotka tekevät näissä maissa ruokavaliosta sydänterveellisen, ovat myös niitä, jotka tekevät ruoasta maukkaan. Vai voisitko kuvitella, että jossain päin maailmaa syödään terveellisesti vain siitä syystä, että ruoka edistää terveyttä?

FITMILL

VASTUUVALMENTAJA

Lasse Venho

Peruskoulutukseltani olen koneinsinööri. Sittemmin minulle on kertynyt runsaan 25 vuoden ajalta työskentelyä hyvinvoinnin parissa, muun muassa kuntokeskusyrittäjänä sekä ravintovalmentajana (sertifioitu PN1-ravintovalmentaja).

Kolesterolin ja sydänterveyden pariin minut johdatti asiakkaani nimeltään Seppo. Hänen kehonsa toinen puoli oli halvaantunut sydän- ja verisuonitaudin seurauksena. Autoin Seppoa treenaamaan ja tekemään parhaansa toimintakykynsä säilyttämiseksi.

Sepon päivittäisen selviytymistaistelun seuraaminen sai minut ajattelemaan “toivottavasti minulle ei koskaan käy noin”. Kävin perusteellisessa terveystarkastuksessa ja otatin kaikki mahdolliset laboratoriokokeet.

Tulokset olivat kuin märkä rätti olisi heitetty vastoin kasvoja. Vaikka harrastin liikuntaa ja noudatin perusterveellistä ruokavaliota, kolesteroliarvoni huitelivat taivaissa. Niinpä:

opiskelin Precision Nutrition -ravintovalmentajaksi, luin kaikki suomenkieliset kirjat aiheesta sekä monta englanninkielistä myös. Kahlasin läpi satoja tieteellisiä tutkimuksia ja haastattelin lukuisia huippuasiantuntijoita sekä Suomessa että ulkomailla. Halusin ymmärtää kaiken tarpeellisen sydänystävällisestä ruokavaliosta.

Mielenkiintoisen muutosmatkan aikana koin useita oho! -hetkiä. Kansainväliset suositukset sydänystävällisestä ruokavaliosta ovat muuttuneet dramaattisesti viimeisen 50 vuoden aikana. Kuitenkin – yhä edelleen törmään hyvin yksipuoliseen narratiiviin siitä, että ensisijainen keino olisi tyydyttyneen rasvan vähentäminen. Se on toki tärkeää, mutta sydänystävällinen ruoka on niin paljon muutakin. Jos haluat ymmärtää:

 • mitä kolesteroli todella on,
 • miten viimeaikainen tutkimustieto on muuttanut suosituksia,
 • kuinka onnistua lisäämällä asioita lautaselle, ei pelkästään poistamalla,
 • millaista on herkullinen, sydänystävällinen ruoka,
 • kuinka pienentää sairastumisriskiä merkittävästi ja
 • kuinka onnistunut, pysyvä muutos tehdään helposti,

niin tämä valmennus on sinua varten.

Painoni on pudonnut 12,5 kg, kaikki kolesteroli- sekä veren rasva-arvot ovat kohdillaan ja olen energisempi.

Kaksi tärkeintä asiaa, kun tavoitteena on kohentunut sydänterveys ja parempi jaksaminen, ovat 1) ruokavalio ja 2) kuinka säilyttää terveyttä ylläpitävät elämäntavat kuukaudesta toiseen. Avainsana on helppous. Kun ruoka on maukasta, valmistaminen nopeaa ja edullista, noudatat ruokavaliota mielelläsi, jopa loppuelämäsi ajan.

Minulla on halu auttaa jokainen onnistumaan. Oma onnistuminen, ravintotieteiden opiskelu ja väsymätön tutkimustiedon omaksuminen on auttanut minua ymmärtämään kuinka onnistunut muutos tehdään ja mistä koostuu sydänterveyttä edistävä ruokavalio.

Kaiken tuon tietämyksen jaan kanssasi tässä valmennuksessa.

Yhä kasvava joukko tavallisia ihmisiä on innostunut sydänterveyden kohentamisesta ruokavalion avulla.

Oletko sinä seuraava?

Osallistumalla saat kirjoittamani e-kirjan.

verkkovalmennus
KYSY LISÄTIETOJA!