RUOKAVALION KOHENTAMINEN +


LIIKUNTA =


HUIKEITA MUUTOKSIA!


Hei!

Nimeni on Tanja. Asun Orimattilassa, minulla on kaksi lasta ja työ Helsingissä. Työmatkoihin kuluu noin 3 h joka arkipäivä. Vielä 90-luvulla harrastin aktiivisesti karatea. Treenejä saattoi olla viisikin kertaa viikossa. Aktiivinen treenaaminen palkitsi ruskealla vyöllä ja hyvällä yleiskunnolla. Orimattilaan muuton myötä (2006) karaten harrastaminen jäi ja tilalle tuli arkiliikunta.

Vuonna 2015 aloitin kuntosalilla treenaamisen. Ensin hankin asiakkuuden Lahdessa sijaitsevasta kuntokeskuksesta, mutta keväällä 2016 vaihdoin orimattilalaiseen kuntokeskukseen. Asiakkuuden alussa suostuin kehonkoostumusmittaukseen, joka ei sitten ollutkaan kovin mieluisaa luettavaa. Tulokset sisälsivät paljon tietoa, mutta eräs niistä ”korpesi” erityisesti. Olin mittaushetkellä 43-vuotias, mutta tulokset osoittivat kehon metaboliseksi iäksi 48 vuotta. Siitä hetkestä alkoi minun elämänmuutos.

FITtastic PIENRYHMÄ + KUNTOSALI

Treenit kahdesti viikossa, toisella kertaa FITtastic -pienryhmässä ja toisella kerralla itsekseen kuntosalilla. Siinä oli reseptini. Tämän lisäksi tein joitain muutoksia ruokavalioon. FITtastic -pienryhmä tarkoittaa harjoittelua 6-9 hengen ryhmässä koulutetun ja ammattitaitoisen personal trainerin ohjauksessa. Valmennukseen otetaan vain naisia ja treeneihin voi osallistua viitenä kertana kuukaudessa. Suurin osa harjoituksista on tehokasta toiminnallista harjoittelua. Energiankulutus pysyy korkealla tasolla vielä kauan treenien jälkeenkin.

Kuntosalilla tapahtuvien treenien lisäksi olen osallistunut verkkovalmennukseen, josta olen mm. saanut vinkkejä ruokavalioon ja vertaistukea muilta verkkovalmennukseen osallistuvilta. Rutiineihini on kuulunut säännöllinen, 1 krt/kk tehtävä kehonkoostumusmittaus. Tallessa on noin 20 mittauksen tulokset. Mittaukset osoittivat kehittymisen heti ensimmäisestä uusintamittauksesta alkaen; rasvaprosentti laski, lihasta tuli tilalle ja se perhanan kehon metabolinen ikä, sekin alkoi laskea.

SÄÄNNÖLLISYYS + PERUSASIAT

Koska työpaikkani on Helsingissä, kuluu työmatkoihin lähes kolme tuntia joka päivä. Lapsilla on omat harrastukset, joten minulla ei ole aikaa treenata enempää kuin kaksi-kolme kertaa viikossa. Yksinhuoltajana joudun huolehtimaan lasten harrastuksiin pääsystä itse. Toisaalta – olen ollut säntillinen harjoittelija, toisinsanoen harvassa ovat olleet ne viikot jolloin olen lintsannut treeneistä. Uskon tässä olevan oman onnistumiseni salaisuus. Liikunta on elämäntapa, josta tulee hyvä olo. Riittää, kun tekee perusasioita. Ei ole olemassa mitään ”kikkakolmosia”, joilla saa itselleen unelmiensa vartalon. Toisaalta – säännöllisesti treenaamalla, perusasioita tekemällä on mahdollista saavuttaa loistavia tuloksia. Minulle on riittänyt treenit 2-3 krt/vk. Olen luottanut siihen, että onnistun ammattitaitoisen personal trainerin ohjauksessa. Ilmestyn sovittuna ajankohtana paikalle, laitan aivot narikkaan ja nautin liikunnan tuomasta hyvästä olosta, kuntosalin yhteisöllisestä ilmapiiristä ja ohjaajan aikaansaamasta inspiroivasta fiiliksestä.

Runsaan kahden vuoden ajan kehonkoostumusmittausten luvut ovat parantuneet kuukausi kuukaudelta. Tässä joitain havaintojani viimeisistä mittauksista:

– Ikä on 46 vuotta.
– Rasvaprosentti on laskenut 36,8% => 28,0% eli se on kaikin puolin normaalilla tasolla
– Painoa on tippunut jo 15 kg
– Lihaksen osuus kehonkoostumuksesta on noussut merkittävästi
– Kaikissa tärkeimmissä pääliikkeissä (kyykyt, punnerrukset jne.) tulokset ovat parantuneet
– Työssä ja arjessa jaksaminen on parantunut

FITMILL Studio
KYSY LISÄTIETOJA!